Deila tror han sitter trygt

Ronny Deila tror ikke tapet for Molde får konsekvenser for jobben hans.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Å tape 1-2 hjemme for «lille» Molde går ikke upåaktet hen i Skottland.

Resultatet gjør at Celtic ligger sist i europaligagruppen, mens Molde allerede er videre til sluttspillet.

Da kommer naturlig nok spekulasjonene om Ronny Deilas fremtid i klubben.

– Hvis vi vinner de to neste kampene kan vi gå videre. Vi er heldige som får en sjanse til og vi vil gjøre alt vi kan for å slå Ajax og Fenerbahce. Det er mye jeg blir bedømt ut fra. Det er resultatene i Europa, men det er ikke bra om vi taper i ligaen heller, sier han til Daily Record.

Celtic har en overordnet målsetting om å komme seg til Champions League. Denne sesongen ble det en skuffende exit mot Malmö FF i kvalifiseringen. 

Håpet var at en god prestasjon i Europaligaen ville redde sesongen. 

– Det handler om å utvikle et lag som kan kvalifisere seg til Champions League og få opp et ungdomssystem som gjør at vi kan få frem spillere som Kieran Tierney, som spilte med hjertet utenpå drakten og var helt strålende. Det var det positive på en ellers svart dag. Jeg tenker ikke på situasjonen min. Det får andre gjøre. Jeg kommer til å jobbe knallhardt for å snu dette, og jeg er klar for både neste sesong og de to neste kampene, lover nordmannen.

Og han tror han sitter trygt.

– Ja, jeg tror det. Vi har gjort det veldig bra i den hjemlige ligaen. I Europa har vi ikke kommet opp på det nivået vi ønsker, men vi kommer til å bli bedre, sier Deila.

Han får også støtte fra mannen som ledet laget som senket Celtic torsdag kveld.

– Hvis jeg var dem så ville jeg fortsatt med Ronny. Jeg kjenner ham og vet at han er en veldig god trener. Det er tøft når du vinner ligaen hvert år bare ved å møte opp. Det er helt naturlig at de sliter med å komme opp der de var da de hadde Old Firm-kampene, sier Ole Gunnar Solskjær.