KLAR: Statsminister Erna Solberg gjør det klart at det ikke er aktuelt å stenge grensen på Storskog. Her er hun etter spørretimen i Stortinget onsdag.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
KLAR: Statsminister Erna Solberg gjør det klart at det ikke er aktuelt å stenge grensen på Storskog. Her er hun etter spørretimen i Stortinget onsdag. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Solberg: – Uaktuelt å stenge grensen på Storskog nå

Statsminister Erna Solberg (H) gjør det klart at det ikke er aktuelt å nekte flyktninger å komme inn til Norge over grensen fra Russland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det uttalte statsministeren da hun ble utfordret under en debatt på NRK torsdag kveld. Ordføreren i Sør-Varanger kommune, Rune Rafaelsen fra Arbeiderpartiet, ba om rask handling for å takle situasjonen på grensen i Finnmark.

– Jeg ser for meg et arktisk Lampedusa. Hvis man ikke klarer å få gjort noe med dette, kan det skje ting langs veiene. Det blir kulde, med minus 20 eller minus 30. Jeg forventer at nasjonen stiller opp med de nødvendige ressursene, sa Rafaelsen.

Solberg forklarte at situasjonen ikke er så enkel.

– Disse enkle løsningene som noen hiver opp i luften er ikke noe svar, nettopp på grunn av situasjonen på grensen. Å stenge grensen over natten er ikke et svar i møte med folk som kommer gående i kulden, sa hun.

Torsdag kom det 176 asylsøkere fra Russland til Norge over Storskog. Dermed er tallet oppe i 719 i løpet av ukens fire første dager. (©NTB)