Hammerseng-Edin debuterer som rap-artist for å bekjempe homofrykt

Se eksklusiv musikkvideo til låten «Fearless», hvor håndballspiller Anja Hammerseng-Edin (32) rapper om homofili. 

I dag slipper håndballspiller Anja Hammerseng-Edin (32) og popartist Hanne Leland (25) låten «Fearless».

Anja starter artist-karrièren sin med å rappe om homofili. 

«Jeg er fearless og det er ikke noe stress. Jeg er jente, bruker ikke kjole, bruker dress. Min kjære er like lesbisk som meg, men bruker feminine klær, i motsetning til meg»innleder hun låten med

– Det viktigste budskapet i låten er likeverd. Vi ønsker å starte en indre refleksjon hos folk. Hvem styrer dine holdninger og verdivalg? I tillegg ønsker vi å øke kunnskapen rundt homofili. Fordi kunnskap utligner fremmedfrykten, sier Anja til TV 2. 

Se musikkvideoen i toppen av saken. 

– Det føles riktig å være åpen

32-åringen har lenge vært åpen om sin seksuelle legning. I 2013 giftet hun seg med håndballspiller Gro Hammerseng-Edin (35), og sammen har de sønnen Mio (3). I fjor ga de ut boken «Anja + Gro = Mio : Kunsten å få barn». 

– Hvorfor har du valgt å være så åpen om din legning?

PÅ HÅNDBALLBANEN: Anja Hammerseng-Edin spiller for Larvik håndballklubb. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
PÅ HÅNDBALLBANEN: Anja Hammerseng-Edin spiller for Larvik håndballklubb. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix

– Jeg er gift med en fantastisk jente og har en sønn. En av mine grunnleggende verdier er rettferdighet og likeverd. Jeg tror at når vi klarer å endre selveste Grunnloven etter samfunnets utvikling, så er det også mulig å endre etablerte sannheter og hat rundt homofile. Jeg er glad for at jeg bor i et land hvor det er mulig og lovlig for meg å kunne oppleve det beste livet har å by på. Det føles riktig å være åpen om det, fordi jeg vet det er en lang vei å gå fortsatt, sier hun.

Musikkvideo med mange bidrag

Låten «Fearless» ble til som et samarbeid mellom Hammerseng-Edin og popartisten Hanne Leland. Anja hadde skrevet en tekst om homofili, og Hanne skrev et tihørende refreng. 

Duoen gikk i studio sammen, og nå er låten med musikkvideo lansert.

– Anja er ei fantastisk dame. Hun er tøff, men veldig snill. Jeg synes hun er modig som tør å være så åpen, og samarbeidet med henne har vært veldig meningsfullt, sier Hanne til TV 2.

EKTEPAR: Her er Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin fotografert under Idrettsgallaen i 2014.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
EKTEPAR: Her er Gro Hammerseng-Edin og Anja Hammerseng-Edin fotografert under Idrettsgallaen i 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

De oppfordret alle kjærestepar til å sende inn hverdagsbilder til musikkvideoen. Ønsket deres var å lage en video som viser kjærlighetens mangfold. 

– Vi fikk mange bilder, fra både lesbiske, homofile og heterofile. Det var rørende å se at så mange ville bidra, sier Hanne.

Vil skape større åpenhet

Nå håper duoen at låten og musikkvideoen kan bidra til mer åpenhet rundt temaet homofili.

– Formålet med låten og videoen er å vise at kjærlighet er kjærlighet, uansett hvem man velger å være sammen med, sier Hanne.

– Jeg håper at låten bidrar til forståelsen av at legning ikke definerer hvem du er som menneske, sier Anja.  

«Fearless» er også navnet på Anjas prosjekt hvor hun holder foredrag og kurs innen mental styrketrening.

 

 

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK