Iskrigerne-Brede måtte kle seg helt naken på isen

Vålerenga Ishockey-kapteinen Brede Csiszar (28) måtte strippe på isen da han tapte strippestraffe-konkurransen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Iskrigerne»-guttene i Vålerenga Ishockey har en tradisjon med å starte ishockey-sesongen på en helt spesiell måte. På den første treningen arrangeres det strippestraffe-konkurranse.

Reglene i strippestraffe er klare: Bommer de på en straffe, må ett plagg av. Slik fortsetter det helt til spillerne eventuelt er nakne. 

I kveldens premiere av den nye «Iskrigerne»-sesongen på TV 2 Zebra, får vi se hvordan det gikk da Vålerenga-guttene hadde sin første trening i 2014/2015-sesongen.

– Vi kjører strippestraffe siden det er en fin start på sesongen. Jeg tror guttene på en måte synes det er ålreit, men samtidig hater de det, sier trener Espen «Shampo» Knutsen (43).

Må kle seg helt naken

PÅ ISEN: Brede Csiszar er kaptein på Vålerenga Ishockey. FOTO: ANDERS GRYDELAND / TV 2
PÅ ISEN: Brede Csiszar er kaptein på Vålerenga Ishockey. FOTO: ANDERS GRYDELAND / TV 2

Helt fra start var det klart at lagets kaptein, Brede Csiszar (28), hadde problemer med å få pucken i mål. 

– Brede sliter. Han var ganske rolig i starten, men etterhvert som han bommer mer og mer, blir han stresset. Det er ingen som har lyst til å fly nakne inn på slutten, når det er masse folk i hallen og TV-kameraer som filmer, sier Espen «Shampo». 

Etter å ha bommet på mål runde etter runde, ender det med at Brede må kle seg helt naken, mens lagkameratene hoier og ler på sidelinjen. 

Se video av strippestraffe-konkurransen øverst i saken.

– Første og siste gang

SCORET IKKE: Da han ikke klarte å få pucken i mål, måtte han kle av seg plagg etter plagg. FOTO: ANDERS GRYDELAND / TV 2
SCORET IKKE: Da han ikke klarte å få pucken i mål, måtte han kle av seg plagg etter plagg. FOTO: ANDERS GRYDELAND / TV 2

Da TV 2 møtte Brede på premierefesten til «Iskrigerne» forrige uke, kunne han fortelle at dette var første gang han tapte strippestraffe-konkurransen. 

– Jeg har vært i Vålerenga i 11. sesonger, og dette er første og forhåpentligvis siste gang jeg ryker på strippestraffen, sier han til TV 2.

I første sesong av «Iskrigerne» kledde Brede seg naken foran kameraene ved flere anledninger. Kameraene er med både på isen, i garderoben og hjemme hos spillerne.  

– Jeg har vært naken foran kamera før, så jeg regnet ikke med at det skulle være så mye oppmerksomhet rundt strippestraffen, sier Brede.

Publikum strømmer til treningene

NAKEN: Brede endte helt naken på isen under treningen. FOTO: ANDERS GRYDELAND / TV 2
NAKEN: Brede endte helt naken på isen under treningen. FOTO: ANDERS GRYDELAND / TV 2

Ryktene har spredt seg om at ishockey-guttene kler av seg under sesongens første trening.

Publikum kommer derfor til Jordal Amfi kun for å se guttenes strippestraffe-konkurranse. 

– Det er gøy at det engasjerer folk. Sist gang vi hadde strippestraffe-konkurranse, kom det rundt 500 – 600 publikum på treningen. Det tror jeg må være rekord, sier Brede. 

Den første sesongen av «Iskrigerne» gjorde suksess da den ble sendt på TV 2 Zebra for ett år siden. Nå er det klart for andre sesong av dokuserien om Vålerenga Ishockey.

Se første episode av «Iskrigerne» på TV 2 Zebra mandag 9. november kl. 22.30.