– Det dårligste jeg har sett av Rosenborg i år

Rosenborg slaktes etter Europaliga-tap for Lazio.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Lazio 0-2

Rosenborg ble rundtspilt og utklasset hjemme mot Lazio i Europaligaen torsdag kveld.

Filip Djordjevic ble tomålsscorer da han ble forært ikke bare én, men to scoringer av et svakt Rosenborg-lag.

Se sammendrag fra kampen i videovinduet øverst – video med tillatelse fra MAX

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var raskt ute på Twitter og kritiserte Rosenborgs spill, og hintet til om gullfesten på søndag kanskje ble litt vel hard.

– Det jeg mener med tweeten er at jeg lurer på om andre idrettsutøvere hadde forberedt seg til en så viktig kamp på en slik måte, sier Mathisen.

– Dette er det svakeste jeg har sett av Rosenborg i år. Greit at de møter et godt italiensk lag, men hjemme på Lerkendal bør de å være konkurransedyktige uansett hvem de møter, utdyper Mathisen til TV 2.

Rosenborg feiret altså seriegull på søndag, men torsdag ble det et hardt møte med hverdagen. Mathisen reagerte sterkt på det han så, og stiller seg kritisk til Rosenborgs oppladning til det som var en svært viktig europacup-kamp.

– Det er helt greit å feire en vellykket sesong, men jeg reagerer på at det klart beste laget i Tippeligaen har skuffet såpass mye i Europa. Man skulle tro at de var giret på å vise seg fra en bedre side i en kamp mot et lag som Lazio i det som kunne blitt en ordentlig storkamp, legger han til.

Rosenborg var avhengig av seier for å ha en realistisk mulighet til avansement. Nå er det kun syltynn teori som kan ta trønderne videre til finalespillet.

– Det virker nesten som de har gitt opp å prestere i Europa med det de viser mot Lazio i dag, sier Mathisen.

Ole Sælnes, som ble rost opp i skyene i gruppespillets første kamp lagene imellom, befant seg i begivenhetenes sentrum i negativ forstand ved begge scoringene.

Først misset han i markeringen av målscorer Djordjevic, før han rotet vekk ballen på midtbanen og måtte se samme mann sende gjestene opp i 2-0-ledelse.

– Vi gir jo bort mål igjen, og er alt for lite direkte selv. Vi spiller på deres premisser. Det er elendig av oss. Vi kan ikke holde på sånn og gjøre slike feil, da blir vi straffet, sa Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen til MAX i pausen.

Andre omgang ble ikke særlig mye bedre, og Rosenborg kan takke en god André Hansen for at det ikke ble flere baklengs.

Både Djordjevic og Alessandro Matri hadde gode muligheter til å øke ledelsen for gjestene, men ble stoppet av vertenes sisteskanse.

– Sett bort fra Hansen, er det ingen som har spilt opp mot det de kan i dag, sier Mathisen.