MATCHVINNER: Jordon Ibe strålende soloprestasjon var nok til å sikre en etterlengtet Liverpool-seier.  FOTO: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV
MATCHVINNER: Jordon Ibe strålende soloprestasjon var nok til å sikre en etterlengtet Liverpool-seier.  FOTO: AFP PHOTO / KIRILL KUDRYAVTSEV

Endelig Europa-jubel for Klopp og Liverpool

Strålende soloprestasjon fra Jordon Ibe ga tre poeng mot Rubin Kazan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rubin Kazan - Liverpool 0-1

Før torsdagens fjerde gruppespillskamp i Europaligaen mot Rubin Kazan stod Jürgen Klopp og Liverpool med tre strake uavgjortkamper - samtlige med 1-1 i protokollen.

Men i Russland kunne Klopp og co endelig juble for en seier - Jordon Ibes strålende soloprestasjon sørget for tre poeng i en kamp Merseyside-laget kunne og burde ha vunnet med langt større margin.

Bare Liverpool de første 45

Liverpool startet best i Russland, og var svært nære å ta ledelsen allerede etter fem minutter. Roberto Firmino spilte fri James Milner inne i vertenes sekstenmeter, og fra skrått hold banket Milner ballen i tverrliggeren.

Jürgen Klopps gutter fortsatte å dominere banespillet, og etter snaue kvarteret var det Firmino som fikk muligheten. Brasilianeren ble flikket gjennom av Christian Benteke, men avslutningen skled av foten og gikk til side for mål.

Før halvtimen var passert hadde Liverpool løsnet hele ni skudd mot Rubin-målet - ingen hadde gått innenfor stengene.

Helt på tampen av den første omgangen kom den første avslutning på mål fra gjestene - riktignok gikk Jordon Ibes skudd via en Rubin-forsvarer, men kun en strålende opplagt Sergey Ryzhikov forhindret baklengs.

Ibes første siden desember 2014

Sju minutter etter hvilen satt den endelig for Liverpool. Igjen var Jordon Ibe mannen i fokus - unggutten tok med seg ballen og fyrte av fra rundt sekstenmeteren, via stolpen og i mål.

En strålende prestasjon - og målet var Ibes første siden desember i fjor.

Det var tydelig at gjestene ikke var fornøyde med ett - for Klopps menn fortsatte å kjøre på. Milner fikk en ny mulighet til å tegne seg på scoringslista, men Ryzhikov fikk slått forsøket til hjørnespark.

Resten av kampen foregikk uten de store hendelsene, og da dommer Kevin Blom blåste av oppgjøret kunne Liverpool juble for sin første borteseier i Europa siden desember 2012.