TIDENES ELDSTE: Moldes Daniel Berg Hestad (t.h.) setter inn 1-2 i duell med Celtics Tyler Blackett i Europa League kampen mellom Celtic og Molde på Celtic Park.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TIDENES ELDSTE: Moldes Daniel Berg Hestad (t.h.) setter inn 1-2 i duell med Celtics Tyler Blackett i Europa League kampen mellom Celtic og Molde på Celtic Park. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tidenes eldste målscorer sendte Molde videre i Europaligaen

Daniel Berg Hestad matchvinner da Molde rystet Celtic igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic - Molde 1-2

Molde er klar for sluttspillet i Europaligaen etter å ha slått Ronny Deilas Celtic 2-1 på bortebane. 

Daniel Berg Hestad ble tidenes eldste målscorer i turneringen da han i første omgang satte inn matchvinnerscoringen.

Mohamed Elyounoussi sendte gjestene i ledelsen i kampens 21. minutt, men vertene utlignet bare fem minutter senere.

– Det er helt fantastisk. For spillerne, for klubben, for alle involverte. Det blir en ny erfaring. Nå kommer vi til å spille i februar, så nå må vi endre oppkjøringen til neste sesong, gliste en svært fornøyd Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen etter kampen

– Klubben har bare blitt bedre og bedre siden første gang jeg kom hit, og dette er et resultat av fremgangen klubben har hatt, sa han.

– Jeg er veldig fornøyd med forestillingen. Jeg vet de kan gå til slike kamper og spille fotball, og ikke bare forsvare seg, oppsummerte Solskjær.

– Vi har to kamper igjen, og vi skal bare ut der å kose oss, fortsatte han.

To offside-annulleringer

Vertene startet kampen best, og hadde jublet for scoring to ganger allerede før kvarteret var spilt.

Både Tom Rogic og Leigh Griffiths sendte ballen i nettet bak Ethan Horvath i Molde-buret, men begge gangene ble hjemmelaget korrekt avblåst for offside.

Og der vertene bommet, skulle gjestene fra Molde vise seg å være svært effektive.

I kampens 21. minutt endte en svak klarering fra Manchester United-utleide Tyler Blackett opp hos Mohamed Elyounoussi, som fikk både tid og rom til å dempe ballen og banke den i hjørnet bak Craig Gordon.

Vertene fortsatte å skape sjanser, og knappe fem minutter senere skulle Ronny Deilas menn få lønn for strevet.

Kris Commons, som gjorde seg bemerket både med scoring og et vilt raseriutbrudd mot sin norske sjef i gruppespillets motsatte oppgjør, stod på riktig sted til riktig tid da Nir Bitton sendte avgårde et håpløst skuddforsøk. 

Ballen endret retning i den hissige skotten, og Horvath var sjanseløs.

Tidenes eldste

Daniel Berg Hestad har annonsert at dette blir hans siste sesong, men 40-åringen har på ingen måte planer om å cruise inn på tidligere meritter.

I kampens 37. minutt viste han seg som den lederen han er, da han kriget inn 2-1 på bakerste stolpe etter innlegg fra Elyounoussi.

Scoringen sørget for at Berg Hestad nå er tidenes eldste målscorer i Europaligaen, 40 år og 98 dager gammel.

Andre omgang fortsatte som den første, med et hjemmelag som presset og et Molde-lag som kjørte kontringene de fikk.

Horvath på vondt og godt

Etter en knapp times spill holdt Horvath på å rote det til med en svak retur på et Celtic-innlegg, men Molde-forsvaret fikk rensket unna til innkast like foran nesen på James Forrest.

På det påfølgende innkastet spilte vertene seg til nok et innlegg, og fra høyreback-posisjon kom Mikael Lustig på en luftetur glansdagene i Rosenborg verdig, men Horvath parerte mesterlig Celtic-kapteinens heading.

I kampens 74. minutt spilte Stefan Johansen lagkamerat Leigh Griffiths til alle sjansers mor, men i onside-posisjon klarte ikke skotten å sette ballen i nettet slik han gjorde i første omgang.

Bare minutter senere var Ola Kamara alene på vei helt alene bak vertenes forsvar, og Nir Bitton hadde ikke sjans å henge med tempoet til 26-åringen. Israeleren rev isteden ned Kamara som bakerste mann, og dommer Slavko Vincic var ikke i tvil da han dro frem det røde kortet.

Med ti mann på banen klarte aldri Celtic å true gjestene nevneverdig, og Molde var nærmere 3-1 enn Celtic var 2-2.

Dermed er Molde klar for sluttspillet i Europaligaen med sine ti poeng. Fem poeng foran Fenerbahce og hele syv poeng foran Ajax på tredjeplass med to kamper igjen å spille.

Et skår i gleden for de sluttspillklare moldenserene er at Mattias Moström ble båret av banen med det som kan se ut som en skade på fremsiden av låret.

Slik startet lagene:

Celtic: Gordon; Lustig (C), Boyata, Simunovic, Tierney; Bitton, Johansen, Armstrong, Rogic; Commons, Griffiths.

Molde: Horvath; Linnes, Toivio, Forren, Rindarøy; Singh, Hestad (C), Hussain, Moström; Høiland, Elyounoussi.