GJØR COMEBACK: Eirik Søfteland vant Skal vi danse i 2013. Lørdag er han tilbake som gjestedommer i TV 2-programmet. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
GJØR COMEBACK: Eirik Søfteland vant Skal vi danse i 2013. Lørdag er han tilbake som gjestedommer i TV 2-programmet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix

Eirik Søfteland: – Det er lov ikke å være enig i kritikk

Den tidligere Skal vi danse-vinneren dømmer i semifinalen i Skal vi danse. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eirik Søfteland (27) er vant til å få kritikk. Denne høsten har han deltatt i Stjernekamp på NRK. I 2013 kom han på andreplass i Idol, og samme år gikk han helt til topps i Skal vi danse

Lørdag er bergenseren tilbake i sistnevnte program – som dommer. 

– Jeg gleder meg veldig! Jeg er vant til å ta imot dommen, men denne gangen er det jeg som skal gi.

Søfteland mener selv at han er god til å ta imot kritikk. 

– Jeg føler at jeg tar det til meg, men vurderer selv om den er berettiget eller ikke. Det er lov ikke å være enig i kritikk, sier han.  

Savner galskapen

På lørdag lener Søfteland seg på sine meddommere når det kommer til kritikk på den tekniske delen av dansen. Selv fokuserer han på fremførelsen. 

– Jeg ser på dansen så langt jeg klarer, men det er ikke mitt hovedfelt. Jeg vil fokusere på uttrykk og performance. Jeg vil se at de brenner for det de gjør, og at de gir absolutt alt! 

Men Søfteland skal absolutt ikke være streng. 

– Jeg skal prøve å være ærlig og rettferdig. De har jobbet veldig hardt allerede, og presset vil bare bli høyere. Jeg har vært der selv, sier han, og innrømmer at han savner Skal vi danse litt. 

– Jeg savner all galskapen, intensiteten og mestringsfølelsen. Det å lære så mange danser på så kort tid, og kjenne på at du får det til, er en veldig god følelse. 

Aktuell med nytt album

Nå føler Eirik Søfteland på en ny spenning. På slutten av året kommer hans debutalbum ut. Et rockealbum, som ifølge han selv er helt han

– Jeg har brukt lang tid og er veldig fornøyd med resultatet, sier den tidligere Idol-deltakeren og Skal vi danse-vinneren. 

Skal vi danse på TV 2 lørdager klokka 19:30