TILBAKE ETTER 11 ÅR: Rudolf Bantle gikk tom for penger etter en fotballtur og dukket ikke opp igjen før 11 år etter. FOTO: SOYLUPHOTO / SOYLUPHOTO
TILBAKE ETTER 11 ÅR: Rudolf Bantle gikk tom for penger etter en fotballtur og dukket ikke opp igjen før 11 år etter. FOTO: SOYLUPHOTO / SOYLUPHOTO

Rudolf (71) forsvant under fotballkamp i 2004 – NÅ HAR HAN DUKKET OPP IGJEN

En dotur på stadion i Milano forandret livet til sveitseren. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rudolf Bantle var 60 år da han i august 2004 reiste til Milano sammen med en gruppe venner for å overvære mesterligakampen mellom favorittlaget Basel og Inter.

Da den italienske storklubben la på til 4-1 med fem minutter igjen å spille på San Siro, tok Bantle veien til toalettet.

Den avgjørelsen skulle vise seg å få drastiske konsekvenser og endre den aldrende mannens liv for alltid.

Etter å ha gjort sitt fornødne mislyktes nemlig 60-åringen med å finne igjen reisefølget sitt.

Med bare 20 euro i kontanter og ingen mobiltelefon, ble Bantle forlatt i gatene i Milano. Der tilbrakte han de neste 11 årene av sitt liv, mens han levde av gaver fra lokale velgjørere.

Sveitseren ble allerede i 2004 ført opp på sveitsisk politis liste over savnede personer, og med tanke på at det ikke fantes informasjon om hvor Bantle befant seg, ble saken lagt endelig død i 2011.

Ifølge den sveitsiske avisen Schweiz am Sonntag er Bantle nå tilbake i hjemlandet. Der har han fått plass på et gamlehjem i Basel.

Den nyheten kommer som en stor overraskelse på lokalbefolkningen i Milano-bydelen Baggio, der Bantle de siste 11 årene har vært et fast og lett gjenkjennelig innslag.

(©NTB)