Solskjær: – Som trener elsker man å ha spillere som Rooney og Forren

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær trekker frem Rooney som en av tidenes United-spillere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Glasgow/Bergen (TV 2 Sporten): Manchester United har slitt fælt med å score mål den siste tiden. 

Da Wayne Rooney scoret kampens eneste mål mot CSKA Moskva i Mesterligaen tirsdag kveld, var det Manchester Uniteds første fulltreffer på 404 minutter.

– Rooney er en legende
Rooney har imidlertid fått mye tyn i engelske medier den siste tiden for sin innsats for Ole Gunnar Solskjærs tidligere klubb.

Men på pressekonferansen foran Moldes oppgjør mot Celtic i Europaligaen, benyttet Solskjær anledningen til å hylle sin tidligere lagkamerat.

– Wayne er en legende og har vært fantastisk siden han kom til klubben. Han bør kanskje takke meg for at jeg ble skadet den gangen, for det betydde at United signerte ham. Han er en kjempefyr og jeg ønsker ham alt godt. Wayne Rooney vil gå inn i historien som en av tidenes beste United-spillere, slo Solskjær bestemt fast.

Sammenlignet Rooney med Forren
Noe overraskende fortsatte Solskjær sin Rooney-hyllest med å sammenligne den engelske landslagsspissen med sin egen Vegard Forren.

– Uansett hvor du setter ham på banen, så leverer han en topp forestilling. Selv om du setter han i mål. Han er som Vegard Forren – han elsker å spille fotball og bruker gjerne ekstra tid etter trening for å spille mer. Som manager elsker man å ha slike spillere, konstaterte Solskjær.

Med seier mot Celtic i Skottland torsdag er Molde sikret avansement i Europas nest gjeveste klubbturnering.

– Har ikke press på oss
– Vi skal gå ut og nyte atmosfæren. Vi har ikke et press på oss om å vinne, men vi er videre hvis vi gjør det. Og det er en stor gulrot for oss, slo Solskjær fast.

Og la til:

– Vi tenker ikke så mye på hva Celtic gjør. Vi tenker på hva vi selv skal gjøre. Celtic hadde ballen og dominerte spillet, men vi var svært gode i overgangsspillet. Standarden på kontringen vår var toppklasse og vi kan straffe hvilken som helst motstander der. 3-1 var et glimrende resultat, men spillerne kan gjøre det enda bedre, oppsummerte den hjemvendte Molde-treneren.

Forren: – Kan slå hvem som helst
Vegard Forren, som altså ble sammenlignet med selveste Wayne Rooney av sin sjef på pressekonferansen, varsler om et Molde-lag med selvtilliten i behold.

– Vi respekterer Celtic, men selvtilliten er stor og vi vet vi kan slå hvem som helst. Vi ser frem mot denne kampen. Sju poeng på de tre første kampene er meget bra, og vi har fortjent det. Sjansene våre i morgen er gode og vi skal nyte kampen, sa stopperen.

Og minnet om følgende: 

– Vi hadde en tøff bortekamp mot Fenerbahce, og vi vet at dette også blir tøft. Presset er på Celtic og det skal vi bruke til vår fordel.

– Stemning som på Old Trafford og Camp Nou
Solskjær mener stemningen på Celtic Park er like god som på kjente arenaer som Old Trafford, Camp Nou og Bernabeu.

– Atmosfæren her når Celtic spiller kan trolig matche den man finner i Manchester United, Barcelona og Real Madrid. Da jeg så gruppen, med Celtic, Fenerbahce og Ajax, så hørtes det ut som en Mesterliga-gruppe. Det er nivået på motstanderne vi møter, poengterte Solskjær.