SLIK SVINDLET HAN: Fotballspilleren i 20-årene brukte Finn.no-Torget, Posten Norge, Facebook og Finn.no i sine svindelforsøk. Nå står to personer han ikke maktet å lure frem med sin historie. FOTO: FINN.NO, FACEBOOK, POSTEN / SCANPIX/MONTASJE
SLIK SVINDLET HAN: Fotballspilleren i 20-årene brukte Finn.no-Torget, Posten Norge, Facebook og Finn.no i sine svindelforsøk. Nå står to personer han ikke maktet å lure frem med sin historie. FOTO: FINN.NO, FACEBOOK, POSTEN / SCANPIX/MONTASJE

Slik opererer den bedrageri-siktede fotballspilleren

Den bedrageri-siktede toppfotballspilleren kontaktet selv kunder på Finn.no som hadde lagt ut annonser under rubrikken «ønskes kjøpt».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 kunne onsdag fortelle om en fotballspiller i 20-årene som er siktet for elleve tilfeller av bedrageri.

Dersom fotballspilleren blir funnet skyldig etter straffelovens § 270 (etter gammel straffelov), som omhandler bedrageri, risikerer han opptil tre år i fengsel.

– En mann i 20-årene er siktet for å ha solgt PC'er, klokker og mobiltelefoner via finn.no og Facebook. Siktede har lagt ut salgsannonser og de fornærmede har forhåndsbetalt, men ikke mottatt noen varer som avtalt, opplyste politiadvokat Anne Haave ved Sør-Trøndelag Politidistrikt.

Slik går han frem
Etter at TV 2 omtalte saken onsdag, tok flere personer som er utsatt for svindelforsøk av den siktede fotballspilleren kontakt med redaksjonen.

To av dem godtok å stå frem med sin historie, mot at de ikke blir navngitt.

En person på østlandsområdet forteller at han selv ble kontaktet av fotballspilleren etter at han la ut en annonse under rubrikken «ønskes kjøpt» på Finn.no.

– Han tok kontakt med meg på telefon og var en oppegående mann å prate med, og hadde selvfølgelig det jeg ville ha. Han var veldig flink til å prate for seg, sier han.

Sendte bilder fra en annen annonse
Markedsverdien på klokken mannen ønsker å kjøpe var på rundt 55.000 kroner, men fotballspilleren krevde kun 40.000 kroner.

– Da skjønte jeg etter hvert at dette bare var tull, og ble mistenksom. Dessuten oppdaget jeg han figurerte under et annet navn, sier han, og legger til:

– Etter hvert sendte han bilder av klokken, men jeg kjente igjen disse fra en annen Rolex-klokke som var lagt ut for salg både på Finn.no og Facebook. Han hadde altså kopiert disse bildene og sendt dem til meg. Da jeg skrev at jeg hadde sett disse bildene før, svarte han bare «hva så», og deretter ble det stille, sier han.

TV 2 har fått tilgang til SMS-utvekslingen mellom fotballspilleren og personen som ble tilbudt klokken. Der kommer det samtidig frem at den siktede fotballspilleren ønsket å sende klokken med ekspress-pakke i Posten, mot forskuddsbetaling. Dette ble avvist i den andre enden.

Personen som ble utsatt for svindelforsøket har foreløpig valgt å ikke anmelde saken.

Butikk og post-ansatt ble kontaktet på Facebook
En person i Midt-Norge opplyser at han ble kontaktet av den siktede fotballspilleren mens han jobbet i en butikk med postkontor i Trondheims-området.

De to kjente ikke hverandre fra før.

– Han tok kontakt med meg på Facebook og sa at han skulle få tilsendt en klokke med et postkrav på 80.000 kroner. Han tilbudte meg penger dersom jeg fikk lurt pakken ut uten at noen så det, forteller personen, som også ønsker å være anonym.

– Deretter skrev han at han hadde gjort dette flere ganger før, og at det hadde gått greit. Jeg spilte på lag, samtidig som jeg kontaktet direktøren i Posten i Midt-Norge og min sjef på arbeidsplassen. Etter det gikk alt utenfor meg. Pakken ble stanset, og politiet dro hjem til fotballspilleren og pågrep ham. Han ble sluppet ut dagen etter, sier personen om episoden som inntraff i januar.

– Uaktuelt for meg å svindle min arbeidsgiver
TV 2 har sett chatloggen mellom den siktende fotballspilleren og den butikk-ansatte.

Den bekrefter den butikk-ansattes historie.

– Men jeg er sjokkert over at han trodde jeg ville være med på noe sånt. Jeg er en ærlig mann, og det er helt uaktuelt for meg å lure unna en pakke og svindle min egen arbeidsgiver, fastslår han.

Politiadvokat Anne Haave opplyser at etterforskningen av den bedragerisiktede fotballspilleren fremdeles ikke er ferdig. En endelig dato for når saken skal opp i retten er derfor ikke fastsatt.

Fotballspilleren i 20-årene vil få oppnevnt en forsvarer i hovedforhandlingene. Saken vil bli behandlet som en tilståelsesdom.

PS: TV 2 har også vært i kontakt med personer som har blitt svindlet av mannen. De ønsker foreløpig å avvente med å stå frem med sin historie.