OVERRASKET: Mathis Olimb fikk seg en skikkelig overraskelse på sykkeltur i den tidligere OL-byen Sotsji. Foto: Privat.
OVERRASKET: Mathis Olimb fikk seg en skikkelig overraskelse på sykkeltur i den tidligere OL-byen Sotsji. Foto: Privat.

Norsk hockeystjerne møtte løve (!) da han syklet i Russland

– Jeg var litt nervøs, sier Mathis Olimb. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger (TV 2): Mens Mathis Olimb og klubbens hans Jokerit var i den tidligere OL-byen Sotsji for å spille kamp, ble Oslo-gutten rimelig overrasket ute på sykkeltur.

En løve lå plutselig rett foran han.

– Det er vel noe som bare skjer i Russland at man møter på en løve ute på sykkeltur. Jeg var litt nervøs, men det var morsomt det å få holde en løve, sier Olimb til TV 2.

– Var det inspirasjon til å reise på safari, og de som er litt større?

– Ja, jeg har faktisk ønsket meg å dra på en sånn tur. Så jeg får gjøre det i framtiden, sier han med et smil.

NERVØS: Olimb innrømmer at han var litt nervøs da han møtte på en løs løveunge, som trasket rundt på sykkelstien i Sostji. Etter møtet la han ut dette bilde på sin Instagram-konto. Foto: Privat.
NERVØS: Olimb innrømmer at han var litt nervøs da han møtte på en løs løveunge, som trasket rundt på sykkelstien i Sostji. Etter møtet la han ut dette bilde på sin Instagram-konto. Foto: Privat.

Nå er Norges eneste spiller i den russiske ligaen (KHL) sammen med resten av landslaget i Stavanger, for å spille en TV 2-sendt firenasjoners turnering mot Ungarn, Danmark og Frankrike. 

Trente mer i Sverige

Dette er 29-åringens første sesong i den russiske ligaen, som en del av Helsinki-laget Jokerit. De er den eneste finske klubben i KHL, og Olimb trives.

– Jeg syns egentlig jeg fikk en litt dårlig start, men det har gått bedre og bedre. Jeg har kommet inn i den måten Jokerit spiller hockey på, og funnet min posisjon i laget. Vi har gjort det ganske bra som lag også, sier han. 

Det er ingen underdrivelse, for Jokerit ligger på andreplass i den vestlige serien med 47 poeng på 26 kamper. Nordmannen har notert seg for 17 målpoeng, og er klubbens fjerde mestproduserende spiller.

– Det er et snepp opp fra den svenske ligaen, absolutt. Det er mange gode spillere, mer fysisk og trangere enn det er i Sverige, forklarer han.

Likevel har Oslo-gutten nå trappet ned på treningsmengden, sammenlignet med den svenske ligaen.

– Ja, vi trente mer i Frölunda. Der er de ekstremt bra på trening, og de trener knallhardt hele tiden. Der er det mindre reiser, og litt lettere kampprogram så de kan gjøre det. I Jokerit tror de på at vi skal trene lett med laget, og egentlig det vi orker individuelt, sier Olimb. 

Han har derfor måtte legge inn mange ekstra økter for å holde det nivået han ønsker.

– Jeg prøver å få trent litt ekstra. Når vi har vært på landslaget i VM og på samlinger har vi trent knallhardt, og da føler jeg egentlig at jeg har vært som best. Så jeg prøver å ha en relativt hard hverdag, sånn at jeg orker i lengden, understreker han.

– Kan ikke ha den hverdagen i lengden

Den største overgangen fra SHL til KHL er utvilsomt reisingen mener Olimb.

– De tøffeste reisene er vel kanskje til for eksempel Vladivostok, da du sitter ni timer på fly for å spille en hockeykamp blir det jo heftig, forteller han.

–  Gjør all reisingen at det er begrenset hvor lenge spillere holder ut i KHL?

– Det er mange spillere som er der over flere år, men personlig så tror jeg ikke at jeg kunne hatt den livsstilen i alt for mange år, sier Olimb som har en toårs-kontrakt med Jokerit.

Han innrømmer også at det er godt å se igjen broren Ken-André, og alle kameratene på landslaget etter å ha bodd fem år i Gøteborg med ert stort nettverk rundt seg.

– Det tar tid å bygge opp et nettverk, og få de nære vennene. Så det er jo dager hvor man kjeder seg litt. På landslaget har jeg jo mange barndomskompiser, så uansett hvor man spiller er det ekstra deilig å komme hit, avslutter han med et smil.