Scholes slakter Young for filming: – Pinlig

Ekspertene er nådeløse i dommen over Ashley Young.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester Uniteds kantspiller Ashley Young får det glatte lag av klubblegende Paul Scholes etter tirsdagens kamp mot CSKA Moskva i Mesterligaen.

– Ashley må slutte med dette
Young gikk i bakken inne i sekstenmeteren 72 minutter ut i oppgjøret. Ropene fra spillere og publikum var ikke til å misforstå, men dommer Szymon Marciniak pekte på fem-meteren og ga verken gult kort eller straffespark.

I tv-studioet til BT Sport var Scholes klar på hva han mente om Youngs teatralske fall.

– Ashley må slutte med dette. Han vet det selv, men det er bare en vane, og han klarer ikke kvitte seg med det. Det er så opplagt. Han må fjerne det fra spillet sitt. Det er pinlig, og Ashley vet det, sier Scholes ifølge Daily Mail.

Se situasjonen i Sportsnyhetene øverst på siden!

Dette er bare det siste utspillet Scholes kommer mot sin tidligere arbeidsgiver. Scholes, som har 718 kamper i rødt, har gått hardt ut mot Louis van Gaals spillestil og etterlyst mer kreativitet i laget. Den tidligere midtbanespilleren sa også at dagens United-lag er et lag han ikke ville likt å spille for.

– Det er stygt
Youngs rykte hjalp ham nok ikke i situasjonen mot CSKA Moskva. 30-åringen er blitt stemplet som en «filmer» etter en rekke situasjoner de siste årene. TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller er heller ikke nådig i sin Young-kritikk.

– Først ser han ned på spilleren, så strekker han ut venstrefoten for å søke kontakt. Så kaster han seg. Jeg synes sånne ting som dette er så stygt og kjedelig å se på dette nivået - av de samme spillerne gang på gang, sier Stamsø Møller, som mener filming bør straffes med karantene på to eller tre kamper.

– Det er noen spillere som har dette som en del av spillet sitt. Vi vet at Daniel Sturridge legger knærne ned mot bakken og armene litt bakover. Ashley Young skyver ut venstrefoten, prøver å få kontakt og så kaster han seg. Didier Drogba så ut som han ble lugget hver gang han kastet seg. Det virker som at de har en bestemt taktikk. Jeg synes det gjør det enda styggere. Hadde det vært en eller to ganger… men det er fire, fem, seks ganger.

Har filmet før
TV 2 har samlet sammen en rekke av situasjonene der Young har fått kritikk for filming. Se video nederst på siden!

Mot QPR i 2012 fikk QPRs Shaun Derry rødt kort etter at Young gikk i bakken. Samme måned skaffet Young straffe i kampen mot Aston Villa.

Historien gjentok seg sesongen etter. For i 2013 prøvde han å filme seg til straffespark mot Crystal Palace, men dommeren bet ikke på. Young fikk gult kort, men senere i kampen skaffet han straffespark og påførte en Palace-spiller et rødt kort

Mot Sunderland i august 2004 ble Young igjen belønnet med gult kort da han gikk i bakken i kampen mot Sunderland.