Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thomas Finnøy spiller på «Oslo Lions Elektroniske Sportsklubb», et av Norges beste «Counter-Strike»-lag og har lang erfaring med både gode og dårlige headsets.

– Det som definerer et godt headset er hvor god lyden er, hvor bra mikrofonen tar opp det jeg sier, hvor lenge jeg kan bruke det uten å få vondt rundt ørene. Og ikke minst hvor godt det isolerer bort lyder utenfra, sier Finnøy.

I tillegg til lydkvalitet, mikrofonkvalitet, komfort og lydisolasjon vurderer testpanelet headsettene etter pris.

Spillengasjerte testere

Martin Sleipnes (29) tester headsettene sammen med to andre ivrige gamere: Christian Wessel (27) og Olli Wermskog (30). Alle har over 20 år med spillerfaring bak seg.

– Da broren min kjøpte seg Commodore 64 begynte jeg å spille. Så da blir det vel rundt 26 år, sier Wermskog, som på fritiden driver spill-podcasten «Samspill».

TO SKILLER SEG UT: Disse fire gamingheadsetene ble testet.  FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2
TO SKILLER SEG UT: Disse fire gamingheadsetene ble testet.  FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2
Kampen foregår på House of Nerds, der Altibox-ligaen i «Counter-Strike» blir filmet. FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2
Kampen foregår på House of Nerds, der Altibox-ligaen i «Counter-Strike» blir filmet. FOTO: TV 2 HJELPER DEG / TV 2

I to uker bruker de headsettene i flere timer på forskjellige plattformer. Sleipnes tester på PC og Wermskog bruker dem på Playstation 4. Men Wessel tester dem også på en mer uvanlig spillplattform.

– Jeg spiller på noe så ukonvensjonelt som en Mac, sier Wessel, før han legger til at han også spiller på Playstation 4.

To headsets skiller seg positivt ut

«HyperX Cloud II» kåres av samtlige i testpanelet som det beste kjøpet, som begrunnes med en flott lydopplevelse, god mikrofon, meget god komfort og ikke minst passende pris.

– Jeg synes «HyperX Cloud II» er det beste kjøpet, rett og slett fordi det gir mest for pengene, sier Sleipnes.

Men headsettet de likte aller best er «Logitech G633».

– Det var veldig behagelig over tid, men det viktigste var lydisolasjonen. Man levde seg veldig inn mens man spilte, kommenterer Wessel etter testingen.

Sleipnes er enig i at lydisolasjonen er veldig bra, men er også imponert over lydkvaliteten.

– Lyden på G633 er upåklagelig. Helt perfekt. Men det burde det jo også når det er så dyrt som det er.

TV 2 Hjelper deg torsdager klokka 20:30 

Disse ble testet:

Beste headset:

«Logitech G633», 1699,-

Panelets vurdering: Upåklagelig lyd. Veldig behagelig og ekstremt bra lydisolasjon, som økte innlevelsen i spillet. Veldig god støyreduksjon på mikrofonen slik at den tar opp stemmen tydelig. Mange nyttige knapper og god surround.

Beste kjøp:

«HyperX Cloud II», 899,-

Panelets vurdering: Fenomenal lyd og veldig behagelig. Mikrofonen og lydisolasjonen er også kjempebra, og sett under ett er headsettet nesten like bra som «Logitech G633».

Nådde ikke opp:

«Steelseries Siberia v3», 594,-

Panelets vurdering: God komfort, men ubehagelig å ha på med briller. Noe skurrete mikrofon, men kult og praktisk at den er gjemt i øreklokken og kan dras ut. OK lyd, men når ikke opp til Cloud II sitt nivå.

«Creative Fatal1ty», 279,-

Panelets vurdering: For små øreklokker og derfor litt vond å ha på over tid. Ikke like god lyd som de andre. God mikrofon og fin pris.

LIK TV 2 Underholdning PÅ FACEBOOK