– Steven Gerrard kan gjøre sensasjonelt Liverpool-comeback

Liverpool-legenden har hatt flere samtaler med Jürgen Klopp de siste ukene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Steven Gerrard kan være på vei tilbake til Liverpool bare et halvt år etter at han tok farvel med Anfield-publikumet.

Kan returnere som spiller
Ifølge Independent har Gerrard vært i flere samtaler med Liverpool-manager Jürgen Klopp om en retur til klubben. Avisen hevder å vite at Gerrard og Klopp skal snakket sammen via telefon flere ganger de siste ukene, og det er ventet at de skal møtes ansikt til ansikt etter Liverpools hjemmekamp mot Crystal Palace søndag. 

35-åringen skal ha diskutert en mulig avtale som gjør at han kan trene med Liverpool frem til 15. januar - datoen da Gerrard må returnere til USA og LA Galaxy. 

Men Independent melder, noe overraskende, at det også er en mulighet for at Klopp vil signere en kontrakt med Gerrard. Den nyansatte tyskeren skal være overbevist om at Gerrards tilstedeværelse vil skape et mer profesjonelt miljø på Liverpools treningsfelt. 

– Sportslig høres det ikke ut som en god idé. Dersom Liverpool er med i mange cuper, dersom Steven Gerrard erkjenner at han er over toppen og ikke skal spille de viktigste kampene, så er det kanskje en ålreit fyr å ha rundt laget. Spørsmålet er om tempoet sitter fremdeles, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller.

En låneavtale til en europeisk klubb, slik blant andre David Beckham hadde med Milan, skal ikke være aktuelt for Gerrard. LA Galaxy skal ikke være villige til å sende Gerrard, som har ett år igjen av kontrakten, på lån.

Gerrards Amerika-eventyr fikk en foreløpig pause da LA Galaxy ble slått ut av sluttspillet forrige uke.

– Steven Gerrard har bare løpt rundt og «dasset» i MLS i de kampene jeg har sett ham. Han har rett og slett sett ordentlig lat ut. Han må på jobb dersom han skal klare å gjøre noe for Jürgen Klopps Liverpool, sier Stamsø Møller.

Takket av
2. januar i år bekreftet Liverpool at 2014/2015-sesongen ble hans siste i Liverpool-drakten. Det endte med 17 sesonger i rødt - 695 kamper, 180 mål og ti trofeer.

– Det har vært den tyngste avgjørelsen i livet mitt. Avgjørelsen er tatt på bakgrunn av mitt ønske om å oppleve noe annet og prøve noe nytt i løpet av min karriere. Jeg vil ikke angre når karrieren som fotballspiller en gang tar slutt, sa Gerrard.

I MLS har Gerrard scoret to mål på 14 kamper for Galaxy.

Nå skal Gerrard rådføre seg med familie, venner og betrodde kolleger i fotballverdenen om en retur til Liverpool, om så det bare er for å trene, er det riktige å gjøre.