Frp-politiker reagerer på at asylsøkere får bo på hotell

Hotel Alstor i Stavanger skal ta imot opptil 250 asylsøkere fra 16. november. – For luksuriøst, mener Fremskrittspartiets Roy Steffensen.

ROM: Et hotelrom på Hotel Alstor i Stavanger. FOTO: HOTEL ALSOR / PRIVAT
ROM: Et hotelrom på Hotel Alstor i Stavanger. FOTO: HOTEL ALSOR / PRIVAT

Det er i samarbeid Hero Norge at Hotel Alsor i Stavanger skal bli midlertidig asylmottak, skriver Stavanger Aftenblad.

Roy Steffensen i Fremskrittspartiet mener det sender feil signaler at asylsøkere får bo på hotell, og han frykter at det vil øke asylstrømmen til Norge ytterligere.

– Snakker med venner

– Det er ingen tvil om at asylsøkere kommuniserer med familie og venner i hjemlandet. Mange stopper ikke i andre fredelige land, men drar videre til Norge fordi de har hørt om velferdsgodene vi har her. Hvis vi innkvarterer flyktninger på hotell, blir dette fort oppfattet som luksus, spesielt sammenlignet med teltleiren som er satt opp i Østfold, sier Steffensen til avisen.

Han mener køyesenger i teltleiren bør være godt nok .

Ifølge hotellets nettside har de trådløst internett, alle rommene er lyse og har eget bad og flatskjerm, og noen av rommene har også balkong. 

På hotellet er det også et innendørs basseng, uten at det er klart om dette vil være tilgjengelig for asylsøkerne som blir boende på hotellet.

– Standarden på midlertidige mottak bør være på et nivå der man får beskyttelse, tak over hodet og mat på bordet. En teltleir som den i Østfold ville vært et godt og tilfredsstillende alternativ, mener Frps stortingsrepresentant.

UDI ber om utvidet akutthjelp

Tirsdag ble det igjen satt nye rekorder i antall asylsøkere til Norge. 

UDI-direktør Frode Forfang har nå bedt om utivdet akutthjelp, melder Aftenposten.

Han skal i løpet av få dager komme opp med forslag til hastetiltak til justis-og beredskapsdepratementet for utvidet hjelp.

(©NTB/TV 2)