FORSVANT: Lisa Holm forsvant fra kafeen der hun jobbet ved Blomberg i juni. Senere ble hun funnet drept. Foto: TV 2 / Politiet
FORSVANT: Lisa Holm forsvant fra kafeen der hun jobbet ved Blomberg i juni. Senere ble hun funnet drept. Foto: TV 2 / Politiet

Lisa Holm-saken: Aktor krever livstid

Aktor er ikke i tvil om at Nerijus Bilevicius (35) drepte Lisa Holm. Samtidig forlanger forsvareren at 35-åringen settes fri.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble rettssaken mot litauiske Nerijus Bilevicius (35), som er tiltalt for å ha drept svenske Lisa Holm (17), avsluttet. 

– Når det gjelder hovedspørsmålet, om det er 35-åringen som er gjerningsmann, er svaret utvetydig ja, sa aktor Lars-Göran Wennerholm i sin sluttprosedyre, ifølge avisen Expressen.

Aktor ba samtidig om at tiltalte dømmes til livstid i fengsel. 

– Han er uskyldig

Tidligere på dagen tirsdag vitnet også Nerijus Bilevicius' kone, til tross for at hun tidligere har nektet å snakke under rettssaken, skriver Aftonbladet.

– Jeg tror på min mann, og vet at han var hjemme da vitner har sagt at han ikke var hjemme. Jeg har alltid trodd på min mann, jeg har aldri vært tvilende og jeg har alltid visst at han er uskyldig, sa hun på telefon fra Litauen. 

I politiavhør har kona fortalt at mannen har bedt henne si at han var hjemme da drapet skjedde. Hun har senere endret forklaringen, skriver avisen.

Advokaten til Lisa Holms familie, Tore Brandtler, tror ikke at konas vitnemål vil få noen betydning. 

– Ikke i det hele tatt. Det er forsvarets siste forsøk på å klamre seg til et halmstrå, sier han til Aftonbladet. 

– Vil forlate Sverige

Nerijus Bilevicius' forsvarer, Inger Rönnbäck, mener at klienten er blitt forhåndsdømt i mediene. Hun ba tirsdag om at han settes fri. 

– Blir han frikjent, kommer han til å forlate Sverige med en gang. Han har ingen tillit til Sverige lenger, etter hva som har skjedd, sa hun, ifølge Expressen.

I retten tok hun opp flere situasjoner hvor hun mener at Bilevicius ville ha handlet annerledes dersom han er skyldig. Hun trakk også frem at rettslegene som har vitnet har vært uenige i tidspunktet for drapet, og om Lisa Holm døde ved henging eller kvelning. 

– Vi vet dessverre ikke hvordan barnet døde, og det er trist at vi ikke har kunne kommet frem til det, sa hun. 

Blod og DNA-funn

Rettssaken mot litauiske Nerijus Bilevicius (35) begynte onsdag i forrige uke.

Blod og DNA-funn er blitt trukket frem som et av de sterkeste bevisene mot 35-åringen. Selv har Bilevicius, helt siden han ble pågrepet og varetektsfengslet, nektet for alle anklager.

Det er ventet at dommen vil være klar om 14 dager.