MØTES: Ornella Domini og Cecilia Brækhus. FOTO: Twitter/NTB scanpix
MØTES: Ornella Domini og Cecilia Brækhus. FOTO: Twitter/NTB scanpix

Hun blir Brækhus' neste motstander

Ornella Domini møter Cecilia Brækhus, dersom «The First Lady» blir frisk i tide.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BERGEN (TV 2): Ornella Domini fra Sveits har vunnet alle sine ni proffkamper.

Karrieren er altså litt beskjeden, men nå skal hun være så godt som klar som motstander for Cecilia Brækhus, trolig i Düsseldorf 28.november.

Skadet Brækhus bekrefter dialog

Men: Det er usikkert om Brækhus blir friskmeldt til comebacket i Tyskland om under fire uker. Tirsdag meldte VG at boksedronningen pådro seg en strekkskade på trening og at kampen står i fare for å måtte avlyses.

TV 2 vet at 27 år gamle Ornella Domini har vært en kandidat som motstander for Brækhus den siste tiden.

Boksenettstedet Boxrec har nå også satt opp kampen mellom Brækhus og Domini på stevnet i Düsseldorf.

– Vi var i dialog med Domini. Hun er et spennende navn, en ung og sulten mester med en solid amatør-bakgrunn. Nå får vi bare avvente litt. Jeg skal hvile noen dager før jeg starter opp igjen med trening, skriver Cecilia Brækhus i en sms til TV 2.

Hun vil ikke utdype ytterligere om skadeomfanget og eventuelle sjanser til å rekke stevnet 28.november.

Har gått 10 runder to ganger

Tidligere er det kjent at den tyske verdensmesteren Ramona Kühne og svenske Mikaela Lauren har takket nei til å møte Brækhus.

Nå tyder det altså på Domini, en relativt fersk proffbokser som debuterte i 2013. Hun har ni seiere på like mange kamper, men kun to av kampene er satt opp med 10 runder, noe som gjør henne uerfaren på dette nivået som nå venter.

Den fine rekken med kamper har uansett sendt sveitseren opp på 3.plass på rankingen i weltervekt.

Cecilia Brækhus er nummer én med sine fire mesterbelter og 27 strake proffseiere. Alle beltene legges i potten hvis Domini og den norske bokseren dunker sammen mot slutten av måneden.

På stevnet i Düsseldorf skal også Tyson Fury og Vladimir Klitsjko gjøre opp om verdensmester-tittelen i tungvekt. Stevnet sendes på store TV-kanaler i hele verden og det er ventet over 50 000 tilskuere i Espirit Arena.

Nå må Brækhus bare friskmeldes. Hun har ikke vært i ringen på ett år, 29. november slo hun Jennifer Retzke på poeng, men pådro seg samtidig tre brudd i foten.