Tusenvis av italienere vil hylle Rosenborgs seiersrop på torget i Torino

– Dette har tatt helt av, sier forsanger Mikael Dorsin.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Shalalalalala! Åååå Rosenborg!»

Rosenborgs seiersrop har runget ofte på norske arenaer denne sesongen, og har også spredt seg som ild i tørt gress på blant alle internetts fotballinteresserte.

Se Mikael Dorsin dra i gang RBKs gullfest på Lerkendal med seiersropet øverst.

Italia er interessen kanskje størst, og nå har noen dratt i gang et helt spesielt arrangement på Torinos torg, Largo Saluzzo - som en hyllest til trøndernes seiersrop.

På Facebook-sidene til arrangementet har i skrivende stund nesten 10.000 meldt seg på, klare til å synge med på seiersropet lørdag rett før midnatt.

– Vi er betatt av lidenskapen spillerne og fansen viser når sangen synges. Vi er lei alt bråket blant italienske supportere. Dette er måten å feire på, sier initativtager Filippo Sanangelantoni til RBK.no.

Forventer et par tusen

Ifølge Sanangelantoni vil store deler av Italia heie på Rosenborg når de tar imot Lazio i Europaligaen på torsdag. 

Han tror ikke at alle de nærmere 10.000 stiller opp.

– Vi regner med at hvert fall 20 prosent av antallet som melder seg på Facebook kommer. Så det kan likevel bli noen tusen, sier han.

Får han rett i antagelsene sine snakker man et sted mellom 1500 og 2000 som møter opp.

 – Det er jo bare en liten sang som egentlig var ment som en intim greie for laget. Nå har det tatt helt av og det er veldig artig. Men at tusenvis skal møtes i Torino å synge, er jo bare helt sykt, sier Dorsin til RBK.no.

Han har også lagt inn en liten takkehilsen på Facebook-sidene.

– Fantastisk initativ. Vi håper å slå Lazio på torsdag og vi setter pris på støtten fra resten av Italia, skriver Rosenborg-spilleren.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Bråk etter hatsang

Litt positiv oppmerksomhet for spillernes sang er nok kjærkomment på Lerkendal-brakka.

Det ble bråk etter at Rosenborg-spillerne litt senere på gullfest-kvelden dro i gang og sang med på sangen «hater, hater, hater Molde by».

Molde kaldte det flaut og pinlig, og RBK risikerte straff fra Fotballforbundet. I dag kom imidlertid beskjeden om at det ikke ville komme noen straff fra NFF.