Mann med øks og maske pågrepet i Oslo sentrum 

Politiet måtte trekke våpen mot mannen.  

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet pågrep tirsdag ettermiddag en mann som var iført en maske og bar på en øks. Han ble pågrepet utenfor kjøpesenteret Steen og Strøm, bare meter unna Oslos hovedgate Karl Johan. 

Mannen er 18 år gammel og ble etter pågripelsen kjørt til legevakten. Ved 18-tiden ble han imidlertid satt i politiarresten.

– Han ble tatt inn tidlig i kveld. Vi snakket med han men jeg vil ikke gå inn i detaljene på det. Han vil bli avhørt i morgen, sier operasjonsleder Rune Hekelstrand ved politiet i Oslo. 

Skremmende oppførsel 

Her blir en mann pågrepet av politiet etter at han befant seg ved kjøpesenteret Steen og Strøm iført maske og bærende på en øks i Oslo tirsdag ettermiddag.  FOTO: MAGNUS NØKLAND / TV 2
Her blir en mann pågrepet av politiet etter at han befant seg ved kjøpesenteret Steen og Strøm iført maske og bærende på en øks i Oslo tirsdag ettermiddag. FOTO: MAGNUS NØKLAND / TV 2

Han sier at ingen ble truet direkte med øksen, men at mange oppfattet situasjonen som skremmende. 

Første melding fra ble ringt inn fra Jernbanetorget klokken 15.10. Deretter kom det mange meldinger mens han gikk oppover Karl Johan. Mannen ble pårgepet ved Steen og Strøm kl 15.16.

18-åringen er bosatt på Romerike og er ikke kjent for politiet fra tidligere.  

Her er masken den pågrepne mannen hadde på seg.  FOTO: TV 2 /
Her er masken den pågrepne mannen hadde på seg. FOTO: TV 2 /

Øksen lå på bakken

Rolf Kristensen, som jobber på Steen og Strøm forteller til TV 2 at han hørte skrik da han var på vei ut av kjøpesenteret tirsdag ettermiddag. 

– Jeg trodde det var en narkoman først. Men så oppdager jeg politiet og en mann som satt på bakken. Øksen lå på bakken ved siden av ham. 

Kristensen forteller at ble oppskaket og at han ikke helt husker hvordan mannen så ut, men mener han var lys i huden og i ung alder. Han hadde tatt av seg masken da han ble stoppet av politiet. Han sier at mannen hadde et helt normalt utseende. 

Andre øyenvitner opplyser til TV 2 at mannen ikke la fra seg øksen etter at politiet ba om det, og at de derfor måtte trekke våpen. Han la da fra seg øksen, som beskrives som lang med et stort blad.

Det er ikke meldt om skadde etter hendelsen. 

Innsatsleder Arve Røtterud sier til TV 2 at de fikk mange meldinger fra folk som hadde sett mannen med øks og maske. 

– Han har gått målrettet rundt - helt fra Storgata og opp hit til Steen og Strøm. Han var ikke direkte truende, men gikk rundt med øksen. Han la fra seg øksen når han ble pågrepet. 

Røtterud sier at de sendte flere patruljer til stedet og at pågripelsen gikk greit. Han vet ikke hvorfor mannen gikk rundt med maske og øks, og sier at den pågrepne foreløpig har vært lite snakkesalig. 

– Vi ser alvorlig på hendelsen.