Filmet egne sexovergrep mot datteren – dømt til åtte års fengsel 

Troms-mannen filmet og fotograferte egne overgrep mot sin egen datter fra hun var 6-7 år gammel. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Statsadvokat Torstein Lindquister skrev tiltalen i det som ble omtalt som den verste overgrepssak ført for Nord-Troms tingrett. Gjennom flere år ble en nå 12 år gammel jente på en særlig krenkende og smertefull måte misbrukt og voldtatt av sin egen far.

– Det er flere tiltaleposter med en øvre strafferamme på 21 år, og det gjenspeiler alvoret i saken, sa aktor Lindquister til TV 2 før retten ble satt 13.oktober.

Filmet egne overgrep

Saken mot den 45 år gamle trebarnsfaren var sjeldent godt dokumentert, og blant de bevis som ble lagt fram var 1284 bilder og 448 filmer han selv har tatt av seksuelle overgrep mot datteren. I retten erkjente han helt eller delvis straffeskyld på flere tiltalepunkter.

– Han skjønner at det han har gjort er alvorlig, han er lei seg for det han har gjort og ønsker å stå til ansvar for overtredelsene, sa hans advokat Ida Lejon etter at tiltalen var lest opp i retten.

Dømt til 8 års fengsel

Tirsdag falt dommen, og trebarnsfaren er dømt til åtte års fengsel for overgrep mot sin egen datter og en annen mindreårig jente han var i omsorgsrolle til. Han er også dømt til å betale 350.000 kroner i oppreisingserstatning til sin datter, og 150.000 kroner til den andre fornærmede i saken. Aktor fikk ikke medhold i sitt krav om forvaring.

Retten har videre lagt til grunn at den  dømte er pedofil. Av hensyn til fornærmede, har retten unntatt det meste av dommen for offentlighet. Av samme hensyn ble pressen pålagt begrensninger også i adgangen til offentlig gjengivelse fra rettsforhandlingene.