HYLLES: Tele-operatøren får æren for at en svensk kvinne ble reddet fra tre menn forrige uke. Illustrasjonsbilde: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix
HYLLES: Tele-operatøren får æren for at en svensk kvinne ble reddet fra tre menn forrige uke. Illustrasjonsbilde: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Kvinne ble dopet ned og bortført på byen – nå hylles politiets telefonoperatør for hvordan hun lurte gjerningsmennene

Kvinne ble bortført av tre menn – en meget snartenkt telefonoperatør ble redningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En svensk kvinne i 30-årsalderen opplevde marerittet under en tur på byen sammen med venner onsdag kveld forrige uke.

Det er Sydsvenskan som omtaler historien.

Ble trolig dopet ned

Det lystige laget tok etter hvert en grusom vending for kvinnen, som har forklart politiet at hun plutselig følte seg langt mer påvirket enn alkoholinntaket normalt skulle tilsi.

Den rusede kvinnen havner etter hvert i en bil sammen med tre ukjente menn. Hun får ringt til kjæresten som umiddelbart skjønner at noe er galt og kontakter politiet.

Kvinnen havner så i en leilighet der hun får låst seg inne på badet og sendt følgende melding til kjæresten: «Hjelp meg».

Da tar kjæresten nok en gang kontakt med politiet, og denne gang vet han at det er alvorlig.

Snartenkt telefonoperatør

Politiets operatør gjør da det geniale:

Hun ringer opp kvinnen, og når mennene forsøker å avbryte samtalen, later hun som at hun er kvinnens venninne og spør om hun kan ta med seg en venninne til festen

Dermed bytter to kvinnelige politibetjenter om til sivile klær og oppsøker leiligheten der de slår til mot mennene, som alle er i 25-30-årsalderen.

Den forvirrede kvinnen klarte å ta seg ut av leiligheten og ble funnet like i nærheten.

– Hun var helt på styr og kunne ikke snakke, hun var helt klart påvirket av noe, sier Lars Förstell, presstalesperson ved Malmø-politiet.

Mennene er mistenkte for menneskerov og politiet mistenker at de kan være koblet til lignende saker som ikke har blitt oppklart tidligere.

Hylles i sosiale medier

Historien om den snartenkte politioperatøren var en av de mest delte sakene i sosiale medier i Sverige i helgen, og operatøren hylles på Facebook for sin snartenkte innsats for å redde kvinnen.

«En kvinne med fantasi og som går utanfor regelboken!! Heder til henne!!», skriver én bruker.

«Gi kvinnen lønnsøkning og en sjefspost», skriver en annen.

«Så bra tenkt av den kvinnelige operatøren. Håper at også en mannlig operatør tenker likt om det dukker opp noen lignende situasjon ...», undrer en tredje.

LIK OSS! Si din mening på TV 2 Nyhetenes Facebook-side!