Russisk advarsel om økt terrorfare ved norskegrensen

Russisk sikkerhetstjeneste (FSB) sendte mandag kveld ut varsel om økt terrorfare til innbyggerne i grenseområdene mot Norge. PST sier de ikke er bekymret.

GRENSE: Her grenseområdet ved Storskog utenfor Kirkenes i Finnmark. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GRENSE: Her grenseområdet ved Storskog utenfor Kirkenes i Finnmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

BarentsObserver skriver om den spesielle advarselen, som er lagt ut på nettstedet til kommunen Petsjenga Rajon. Innbyggerne i grensebyene Nikel og Zapoljarnij blir oppfordret til å være oppmerksomme på mistenkelige personer fra Nord-Kaukasus og Sentral-Asia blant de mange asylsøkerne som er ankommet grenseområdene.

– På grunn av den store strømmen av flyktninger fra Midtøsten gjennom Petsjenga, kan det ikke utelukkes at noen prøver å utførte terrorhandlinger i området, heter det i advarselen fra FSBs grensekontroll, ifølge BarentsObserver.

I forrige uke kom det nesten 800 asylsøkere fra Russland til Norge over grensen ved Storskog i Finnmark. Mandag ble det satt dagsrekord med 174 asylsøkere.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener det ikke er grunn til å frykte terror på den norske siden av grensen.

– Vi vet ikke om de (FSB) har andre informasjonskilder enn vi har. Så langt er vi ikke bekymret. Vi har ikke sett noen IS-sympatisører som er kommet til landet blant strømmen av flyktninger, sier Bernsen til BarentsObserver. (©NTB)