GRENSE: Her grenseområdet ved Storskog utenfor Kirkenes i Finnmark. 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GRENSE: Her grenseområdet ved Storskog utenfor Kirkenes i Finnmark. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Russisk advarsel om økt terrorfare ved norskegrensen

Russisk sikkerhetstjeneste (FSB) sendte mandag kveld ut varsel om økt terrorfare til innbyggerne i grenseområdene mot Norge. PST sier de ikke er bekymret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BarentsObserver skriver om den spesielle advarselen, som er lagt ut på nettstedet til kommunen Petsjenga Rajon. Innbyggerne i grensebyene Nikel og Zapoljarnij blir oppfordret til å være oppmerksomme på mistenkelige personer fra Nord-Kaukasus og Sentral-Asia blant de mange asylsøkerne som er ankommet grenseområdene.

– På grunn av den store strømmen av flyktninger fra Midtøsten gjennom Petsjenga, kan det ikke utelukkes at noen prøver å utførte terrorhandlinger i området, heter det i advarselen fra FSBs grensekontroll, ifølge BarentsObserver.

I forrige uke kom det nesten 800 asylsøkere fra Russland til Norge over grensen ved Storskog i Finnmark. Mandag ble det satt dagsrekord med 174 asylsøkere.

Informasjonssjef Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener det ikke er grunn til å frykte terror på den norske siden av grensen.

– Vi vet ikke om de (FSB) har andre informasjonskilder enn vi har. Så langt er vi ikke bekymret. Vi har ikke sett noen IS-sympatisører som er kommet til landet blant strømmen av flyktninger, sier Bernsen til BarentsObserver. (©NTB)