REFLEKTERT: José Mourinho under en pressekonferanse tirsdag. FOTO: Action Images via Reuters / Tony O'Brien
REFLEKTERT: José Mourinho under en pressekonferanse tirsdag. FOTO: Action Images via Reuters / Tony O'Brien

– Når du når mitt nivå, kan du bare lære av deg selv

José Mourinho har ikke mistet selvtilliten til tross for sviktende Chelsea-resultater og mye utenomsportslig bråk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea-manager José Mourinho er under massivt press etter de sviktende resultatene denne sesongen.

Mourinhos mannskap har hatt den dårligste ligastarten av en regjerende mester noensinne, og ryktene går om at portugiserens jobb henger i en tynn tråd.

På pressekonferansen før Chelseas møte med Dynamo Kiev onsdag ble han spurt om hvordan han kunne forbedre klubbens resultater, og sine egne prestasjoner.

– Jeg må gjøre det samme jeg har gjort hele livet mitt: å studere. I mitt tilfelle er det vanskelig å studere det andre gjør. Når du når mitt nivå kan du bare lære av deg selv, fra dine egne erfaringer og å analysere jobben jeg gjør dag-for-dag, sa Mourinho.

– Det er derfor jeg har assistenter, slik at vi kan diskutere alle detaljer med jobben vår, og jeg lærer daglig av de erfaringene som kommer.

– En trist anklage

Han vil imidlertid ikke ut med hva han mener er grunnen til klubbens sviktende resultater, selv om han mener han vet hvor skoen trykker.

– Jeg vet hvorfor, men jeg ville være her for lenge om jeg skulle forklare. Det er en kombinasjon av ulike ting, sier Mourinho.

– Noen av dem vil jeg ikke komme inn på, men alt er fotballrelatert. Vi ønsker ikke å legge skylden på sosiale eller politiske problemer en eller annen plass på kloden.

Ryktene har gått om at Mourinho har mistet tilliten i spillergruppen, blant annet hos både Eden Hazard og Cesc Fabregas.

En av spillerne skal ifølge Garry Richardson på BBC radio 5 live ha sagt at han «heller vil tape enn å vinne for Mourinho.»

– Det er en veldig trist anklage, og du anklager mer enn en spiller for å være uærlig. Om jeg anklager deg for å være en uærlig journalist, så ville du bli svært sint og du ville antakelig gått til sak, sier Mourinho som får støtte av sin lagkaptein.

– Spillerne er 100 prosent bak manageren, sier John Terry som sier spillerne må ta mer av skylden.

– Vi vet at vi ikke har vært gode nok, og det er urettferdig at han får all kritikken. Vi er forberedt til å slåss for ham, og alle som har vært på kampene kan se det.

– Tar ikke imot kritikk fra spillere som ikke har hatt en karriere

34-åringen har imidlertid ikke vært frifunnet for kritikk han heller.

Flere har hevdet at midtstopperen er over toppen, og han er en del av problemet hos Chelsea. Noe av kritikken aksepterer han, men ikke alt.

– Jeg har blitt kritisert av spillere jeg har sett opp til, og det aksepterer jeg. Rio Ferdinand og Gary Neville for eksempel, sier Terry.

– Jeg hører kanskje ikke like godt etter når spillere som har spilt på et virkelig lavt nivå og ikke har hatt en karriere snakker. Robbie Savage for eksempel. Han har gitt meg kritikk noen ganger. Jeg tar det fra de beste, andre ikke.