Fikk Villa på ville veier i velkomstgave

Remi Garde så Aston Villa tape sin sjuende strake Premier League-kamp fra tribunen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tottenham – Aston Villa 3-1 (2-0):

Like før kampstart bekreftet Aston Villa ansettelsen av Remi Garde som klubbens nye manager.

Men fra tribuneplass på White Hart Lane fikk franskmannen se et Aston Villa under ledelse av vikarmanager Kevin MacDonald har mye å slite med om dagen.

Tottenham vant 3-1, og sørget for at den nedrykkstruede klubben tapte sin sjuende strake kamp i Premier League.

– Aston Villa ga Tottenham litt kamp mot slutten, men det hjelper så lite. Villa tapte sin sjuende kamp på rad. Nå venter Manchester City og Everton for Aston Villa. Det blir en tøff oppgave for Remi Garde, oppsummerte kommentator Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

– Remi Garde klødde seg i hodet, og Villa hadde ikke en eneste ballvinning på Tottenhams banehalvdel. Det er svært sjelden i Premier League, konstaterte TV 2-ekspert Aleksander Schau.

Nær utligning i sluttminuttene
Etter å ha ledet 2-0 til det gjenstod ti minutter, øynet Aston Villa et lite håp da Jordan Ayew reduserte for gjestene.

Villas forsøkte seg på en sluttspurt og var nære 2-2 i sluttminuttene, men på overtid punkterte Harry Kane kampen da han satte inn 3-1-scoringen for Tottenham. Scoringen var Kanes femte for sesongen.

Før reduseringen slet Aston Villa både offensivt, defensivt og i duellespillet, og Remi Garde får en svært tøff jobb med å lede et Villa-lag på ville veier på rett kjøl igjen.

Birmingham-klubben ligger helt sist på tabellen med bare fire poeng etter elleve serierunder i Premier League. Tottenham har kontakt med teten etter seieren, og ligger på en femteplass med 21 poeng – fem poeng bak ledende Manchester City.

Drømmestart av Spurs
Allerede etter tre minutters spill rev Moussa Dembélé seg løs på kanten, og lurte inn 1-0-ledelse til Tottenham fra skrått hold.

– Aston Villa fikk en helt fryktelig start på kampen. Den kunne ikke startet på en verre måte, sukket TV 2-kommentator Simen Stamsø Møller etter Tottenhams tidligere ledermål.

På overtid i førsteomgang dunket stortalentet Dele Alli inn 2-0-ledelse et vakkert Tottenham-angrep.

– Han er et funn denne mannen. Han gjorde det samme som i bortekampen mot Leicester. Alli kronet et vakkert Spurs-angrep med scoring. På tribunen satt Roy Hodgson og fikk med seg Allis scoring. Det han gjorde mot Villa gjør han ikke akkurat mindre aktuell for det engelske landslaget, sa Møller etter scoringen.

Slik startet lagene:

Tottenham: Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Alli - Lamela, Dembele, Eriksen - Kane.

Innbyttere: Vorm, Mason, Trippier, Townsend, Fazio, Onomah, Davies.

Aston Villa: Guzan - Hutton, Clark, Lescott, Richardson - Sanchez, Westwood - Bacuna, Grealish, Sinclair - Agbonlahor.

Innbyttere: Bunn, Veretout, Ayew, Amavi, Gil, Crespo, Gestede.