NFF vurderer å straffe Rosenborg for spillernes hatrop mot Molde

Norges fotballforbund (NFF) utelukker ikke bøter til Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag kveld fikk Rosenborg utdelt gullmedaljene som beviser at laget er Tippeliga-mestre 2015.

Se ropene som får NFF til å reagere øverst!

På gullfesten i etterkant på et av Trondheims utesteder sang Rosenborg-spillerne blant annet «hater, hater, hater Molde by.»

Kan bli straffet for Molde-hetsen
Det har fått Norges fotballforbund (NFF) til å reagere. Generalsekretær Kjetil Siem bekrefter at fotballforbundet nå ser nærmere på saken, og utelukker ikke straff eller bøter til Rosenborg på grunn av sangen.

Saken skal diskuteres på et ledermøte i NFF tirsdag. Utfallet kan altså bli at Rosenborg straffes for «upassende feiring».

Molde-ordfører Torgeir Dahl mener NFF bør gripe inn og irettesette Rosenborg for å ha hetset Molde.

– Hvis forbundet mener alvor med at spillere skal stå frem som gode rollebilder, så vil jeg tro at de vil ta fatt i saken, selv om dette er Rosenborg som seriemester, sier Molde-ordfører Torgeir Dahl til TV 2 Sporten.

– Jeg tror mange trønderer er glade i Molde, som vi er glad i Trondheim. Dette har utviklet seg negativt, og det som er nytt nå er at spillerne faktisk fører an med en stemning som er alt annet enn hyggelig, fastslår han.

Ikke første gang
Dersom Rosenborg blir straffet, er det ikke første gang i fotballen noen blir straffet for «upassende feiring».

Etter FA-cupfinalen mellom Arsenal og Aston Villa forrige sesong, sang Arsenal-spilleren Jack Wilshere blant annet «Vi hater Tottenham, vi hater Tottenham!» på paraden etter triumfen.

Det engelske fotballforbundet (FA) likte feiringen svært dårlig, og ga Wilshere en bot på 40 000 britiske pund. Det er nærmere 500 000 norske kroner.

I tillegg til boten, ble Wilshere «kraftig advart» mot å gjøre noe lignende igjen i fremtiden.

– Wilshere har blitt funnet skyldig i å komme med upassende kommentarer under klubbens parade i åpen buss etter FA Cup-finaleseieren, der hans oppførsel var upassende og satte sporten i dårlig lys, skrev FA i sin begrunnelse for straffen.