Virsaviya «Bathsheba» Borun er seks år og lever med hjerte utenpå kroppen.  FOTO: YOUCARING.COM / BATHSHEBAS'S HEART
Virsaviya «Bathsheba» Borun er seks år og lever med hjerte utenpå kroppen. FOTO: YOUCARING.COM / BATHSHEBAS'S HEART

Møt jenta (6) som lever med hjertet på utsiden av kroppen

Virsaviya ser ut som hvilken som helst seksåring - men noe er helt spesielt. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da russiske Dari Borun var gravid fikk hun beskjed om at barnet hun bar på ikke ville overleve. Seks år senere beviser den livlige jenta at alle tok feil.

Virsaviya «Bathsheba» Borun-Goncharova er født med en lidelse som rammer færre enn en per en million fødsler. Alvorlighetsgraden varierer og i Virsaviyas tilfelle er hjertet og noen innvoller utenfor brystkassa.

Man kan se hjertet slå under huden på jenta. Når hun hoster ser man hvordan hjertet sprenges ut av kroppen. I og med at hjertet ligger like under huden, og ikke under de beskyttende bryst og ribbeina, kan et hvert fall eller støt være dødelig. 

– Hjertet mitt er utenpå brystet, og jeg elsker mamman min. Hun tar alltid på hjertet mitt fordi hun liker det, sier Virsaviya til NBC Miami.

Dari har etter lang tids kamp samlet inn nok penger og funnet en lege ved et sykehus i Boston som kan operere datteren.

Familien flyttet fra Russland til USA for å få hjelpen de trengte, men på grunn av at Virsaviya har høyt blodtrykk måtte operasjonen utsettes. 

Virsaviya og moren bor nå i Florida mens jenta medisineres for å få blodtrykket bra nok til å kunne gjennomføre operasjonen. 

– Hun kan ikke være i kulden. Varmen i Florida får henne til å føle seg bedre, sier Dari. 

Virsaviya holder motet oppe. Hun elsker ponnier, delfiner, tegning og hun synger og danser. De siste ukene har hun også blitt kjendis etter flere reportasjer på amerikanske TV-stasjoner. 

– Jeg vet hvorfor jeg har hjertet utenpå. Det er fordi Jesus vil vise at han kan skape spesielle mennesker som meg, sier Virsaviya.