HEDRER SIN BROR: Leith Eskander har tatovert sin avdøde bror på armen.  FOTO: PRIVAT
HEDRER SIN BROR: Leith Eskander har tatovert sin avdøde bror på armen.  FOTO: PRIVAT

Slik hedrer broren den svenske helten Lavin (20) 

– Han skal se det jeg ser, sier Leith om tatoveringen av sin avdøde bror. Lavin ble drept under skoleangrepet i Trollhättan for knappe to uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag er elevene tilbake på skolen i Trollhättan i Sverige. To av dem mangler, skolekamerat Ahmed (15) og elevassistenten Lavin Eskander (20)

Etter skoleangrepet for knappe to uker siden har Lavin blitt hyllet som en helt. Flere vitner har beskrevet hvordan 20-åringen kom løpende til og forsøkte å beskytte barna da Anton Lundin Petterson (21) angrep med sverd. 

Nå har storebroren valgt Leith valgt å hylle sin bror på en spesiell måte, med en stor tatovering av ansiktet hans på armen. 

DREPT: Elevassistent Lavin Eskander ble drept på Kronan skole. Foto: Afam Ihse
DREPT: Elevassistent Lavin Eskander ble drept på Kronan skole. Foto: Afam Ihse

På Facebook skriver han: 

«Nu ser du allt  jag ser min broder!»

Til Expressen sier Leith at tatoveringen skjedde spontant, men at det likevel er mange følelser bak: 

– Jeg vil bare ha ham nær meg. Slik at han er synlig, og ikke bare finnes i mitt hjerte, sier han.

– Når jeg går ut, når jeg er ute å spaserer, når jeg prater med folk. Da ser han det. Han ser de samme personene og får oppleve det jeg opplever, sier han videre til Expressen. 

Først onsdag starter Kronan skole opp igjen med vanlig timeplan. Fram til da er det planlagt at elever og lærere skal samles i sine klasserom for å prate. 

– Noen av elevene har følt dette tettere på kroppen enn andre, de har sett ting bare meter unna dem og noen har kanskje blitt jagd. Andre igjen har ikke sett noe. Mange er nervøse for å komme tilbake, sier informasjonssjef i Trollhättan kommune, Peter Asp, til Aftonbladet.