FURORE: Det ble rabalder da Snapchat endret brukervilkårene. Nå forklarer de hvorfor. FOTO: JAE C. HONG
FURORE: Det ble rabalder da Snapchat endret brukervilkårene. Nå forklarer de hvorfor. FOTO: JAE C. HONG

Dette betyr Snapchat-oppdateringen for deg

Snapchat svarer på den massive kritikken etter den nye sjokkoppdateringen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Snapchats nye oppdatering har skapt rabalder verden rundt.

Nå svarer selskapet på den massive kritikken i sin egen blogg.

Her skriver de at bildene og videoene du sender via Snapchat er like private som før. Dette skriver de til tross for at det i de nye brukervilkårene står følgende: 

«Du gir Snap en verdensomspennende, evig, royalty-fri, og videreførbar lisens til å lagre, bruke, vise, reprodusere, modifisere, redigere, bruke deler av, publisere, kringkaste, distribuere, syndikere, promotere, utstille og offentlig vise frem innholdet ditt i hvilken som helst form og i alle medier og distribusjonsmetoder(nåværende og nye som måtte komme)».

Altså står det svart på hvitt at Snapchat kan lagre alle bildene og videoene du sender med applikasjonen – og at de kan bruke dem i reklamesammenheng.

I blogginnlegget skriver selskapet at til tross for at Snapchat nå kan lagre dine bilder og videoer, gjør de det ikke. De skriver at de ikke kommer til å bruke dine meldinger til noen form for reklame.

– Ville gjøre språket enklere

«Det er sant at våre brukervilkår gir oss tillatelse til å bruke innholdet du skaper – en tillatelse som er vanlig for tjenester som vår», skriver de.

De skriver at årsaken til de endrede brukervilkårene er at Snapchat ønsket å skrive dem på et språk brukeren skjønner, og at de bare ønsker å være mest mulig åpne overfor brukerne.

Forkastet tidligere lovnader

For få dager siden kom en ny oppdatering som inneholdt en del nye funksjoner og den sedvanlige lange listen med vilkår som de aller fleste ikke leser, men sier seg enig i.

Sier du ja, har Snapchat alle rettigheter til brukernes meldinger, bilder og videoer som deles gjennom appen.

Lista over hva du gir fra deg av rettigheter er lang:

  • Snapchat og samarbeidspartnerne har rett til å publisere brukerinnhold utenfor Snapchat-plattformen uten at brukeren trenger å bli informert om det.
  • Snapchat kan bruke en brukers navn, bilde og stemme publisert gjennom «Live Story-funksjonen» for offentlig distribusjon uten at brukeren skal ha kompensasjon.
  • Denne retten gjelder også for Snapchats eventuelle samarbeidspartnere.
  • Snapchat frasier seg alt ansvar for hva du deler på Snapchat. Det er det brukeren selv som står juridisk ansvarlig for.
  • De forbeholder seg retten til å slette brukerinnhold når som helst, uansett grunn, og det er ikke begrenset til brudd på Snapchats vilkår. Med andre ord kan innholdet ditt slettes av Snapchat selv om du ikke har gjort noe galt.