Foreldre pågrepet etter at gutt (2) døde etter medikamentforgiftning

BERGEN TINGRETT (TV 2): En mann og en kvinne i 20-årene er varetektsfengslet i to uker, siktet for uaktsomt drap etter et barnedødsfall i Bergen. 

ERKJENNER IKKE SKYLD: Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Beate Hamre. Foto: Asle Bentzen/TV 2
ERKJENNER IKKE SKYLD: Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Beate Hamre. Foto: Asle Bentzen/TV 2

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for uaktsomt drap etter at det to år gamle barnet deres skal ha dødd av medikamentforgiftning.

De to ble varetektsfengslet med full isolasjon i to uker, med brev- og besøkskontroll.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken. De pågrepne er en mann og en kvinne, begge i 20-årene.

Erkjenner ikke straffskyld

Forsvarer for den siktede mannen, Beate Hamre, sier til TV 2 at han ikke erkjenner straffskyld.

– Han reagerer med sjokk og sorg på siktelsen. Dette er en far som er i dyp sorg over å ha mistet sønnen sin, sier Hamre til TV 2

Fengslingsmøtet for barnets mor var ferdig like etter klokken 15 mandag. Moren erkjenner heller ikke straffskyld. 

– Hun har det veldig tungt, sier morens forsvarer Anders Johnsen til TV 2. 

Barnet skal ha vært to år gammelt. Politiet mener ifølge Bergensavisen at foreldrene oppbevarte sterke, reseptbelagte medisiner uforsvarlig, og at barnet slik fikk i seg tabletter. 

Etter det BT får opplyst, dreier det seg om Subutex-tabletter. 

Fengslingsmøtet ble ført for ukkede dører, etter at politiadvokat Eli Valheim ba om dette. Både mannen og kvinnen ble fengslet i to uker. 

Leder for person- og voldsavsnittet ved Hordaland politidistrikt, Jannike Bremar Johannessen ønsker ikke å kommentere BTs opplysninger overfor TV 2.

Mer innhold fra TV 2