BLODSPOR: Blodspor på åstedet utenfor samfunnshuset på Åndalsnes vitner om det fatale utfallet av det som skal ha vært en krangel mellom den avdøde 21-åringen og den siktede 23-åringen.  FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2
BLODSPOR: Blodspor på åstedet utenfor samfunnshuset på Åndalsnes vitner om det fatale utfallet av det som skal ha vært en krangel mellom den avdøde 21-åringen og den siktede 23-åringen. FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2

Tobias (21) døde rett utenfor sitt eget hjem – hadde ytre skader

ÅNDALSNES (TV 2): Politiet på Åndalsnes har avhørt to sentrale vitner som så at Tobias Hattrem Moa (21) segnet om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV 2 får nå bekreftet at avdøde hadde ytre skader da han ble funnet natt til søndag. Tidligere har politiet opplyst at avdøde ikke hadde synlige skader.

Politiet har avhørt seks sentrale vitner etter hendelsen som førte til at 21 år gamle Tobias Hattrem Moa døde utenfor samfunnshuset på Åndalsnes natt til søndag.

Det er spesielt to personer som er sentrale vitner for politiet.

– De så at han segnet om. Disse har vi avhørt, og vi har et bra bilde av hva som har skjedd, sier lensmann Andreas Hustad til TV 2.

Tobias Hattrem Moa (21) døde etter en voldsepisode utenfor samfunnshuset på Åndalsnes i Rauma natt til søndag 31. oktober. FOTO: PRIVAT /
Tobias Hattrem Moa (21) døde etter en voldsepisode utenfor samfunnshuset på Åndalsnes i Rauma natt til søndag 31. oktober. FOTO: PRIVAT /

Døde få meter fra hjemmet

21-åringen ble funnet få meter fra sin egen bolig som er nabohuset til samfunnshuset. 

Politet ønsker foreløpig ikke å si noe om hva som har skjedd mellom de to involverte.

Lørdag 31. oktober var det to arrangement på Åndalsnes. På Samfunnshuset hadde russen et lukket arrangement, mens på kulturhuset var det Halloween-disco. 

Både avdøde Tobias Hattrem Moa og den siktede 23-åringen står som deltakere på dette arrangementet. Kulturhuset ligger rundt 150 meter fra samfunnshuset hvor Moa ble funnet livløs.

To personer er sentrale vitner for politiet, ettersom at de så 21-åringen segne om på bakken, få meter fra sitt eget hjem.

Lensmann i Rauma, Andreas Hustad. FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2
Lensmann i Rauma, Andreas Hustad. FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2

Politiet kom en time etter hendelsen

I en pressemelding mandag ettermiddag opplyser politiet at hendelsen ble meldt til AMK-sentralen klokken 02.41. 

Først over en time senere, klokken 03.48, var politiet fremme på stedet. Ni minutter etter at politiet var på stedet, ble 21-åringen erklært død.

Avdøde blir sendt til St. Olavs hospital i Trondheim for obduksjon. Resultatet av obduksjonen vil være klart tidligst onsdag.

Her utenfor samfunnshuset på Åndalsnes døde Tobias Hattrem Moa (21) natt til søndag. En 23 år gammel mann fra en nabobygd er siktet i saken. FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2
Her utenfor samfunnshuset på Åndalsnes døde Tobias Hattrem Moa (21) natt til søndag. En 23 år gammel mann fra en nabobygd er siktet i saken. FOTO: KRISTIAN ERVIK / TV 2

Bygda er preget 

Åndalsnes som bygd er svært preget over det som har skjedd. Søndag ble det avholdt en minnegudstjeneste i Grytten kirke og kulturhuset har vært åpen for dem som ønsket noen å snakke med.

Siden dødsfallet ble kjent søndag morgen, har folk lagt ned blomster og lys på åstedet utenfor samfunnshuset.

Blodspor på asfalten utenfor samfunnshuset minner om det fatale utfallet av det som trolig var en krangel mellom avdøde og den siktede 23-åringen.

Kollegene samles

Avdøde Tobias Hattrem Moa (21) jobbet som maskinfører i Busengdal Transport. Det siste året har han jobbet med byggingen av den nye Tresfjordbrua på E136.

– Beskjeden ble mottatt med sjokk da vi fikk vite det, sier administrerende direktør Rolf-Anders Håberg i Busengdal transport til TV 2.

Mandag formiddag avholder kollegene til 21-åringen en samling på stedet hvor 21-åringen jobbet.

– Nå samles dem som jobbet tettest med ham. Vi må bare prøve å ivareta dem så godt vi kan og gi den hjelpen de ønsker. Vi snakker om det i stedet for å tie om det, sier Håberg til TV 2.