RAMMES HARDT: Kristian Røkke, konsernsjef i Akastor ASA, presenterer resultatet for tredje kvartal 2015 i Oslo mandag morgen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RAMMES HARDT: Kristian Røkke, konsernsjef i Akastor ASA, presenterer resultatet for tredje kvartal 2015 i Oslo mandag morgen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Milliardtap for Røkke junior

Kristian Røkke – sønnen til Kjell Inge Røkke – har ikke fått noen god start som sjef for Akastor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oljeserviceselskapet hadde et underskudd på drøyt 1,5 milliarder kroner i årets tredje kvartal.

Driftsresultatet er en kraftig nedgang fra fjorårets tredje kvartal, da selskapet gikk noe over en halv milliard kroner i pluss.

«Markedssituasjonen i oljeservicebransjen har forverret seg ytterligere i tredje kvartal, noe som medvirker til blandede resultat i Akastor selskapsportefølje», heter det i kvartalsrapporten. Selskapet som rammes hardest, er MHWirth, som sliter med lav ordretilgang og redusert inntjening. De fleste andre selskapene har levert tilfredsstillende resultater i kvartalet, ifølge Akastor.

– Det har vært et par spennende måneder som Akastors nye konsernsjef og en glede å jobbe med selskapets dyktige ansatte. Men om mange tegn tyder på en langvarig nedgang i offshore- og oljeservicebransjen, jobber vi med dagens realiteter for å sikre både lønnsomhet ved lavere aktivitet og å bygge et sterkere Akastor på lang sikt, sier konsernsjef Kristian Røkke, som tok over sjefsstolen Frank O. Reite i juli i år.

Markedet virket ikke skremt av minusresultatet, og i løpet av den første timen med handel på Oslo Børs steg Akastor-aksjen 0,5 prosent. Hvis vi ser året som helhet har imidlertid selskapet fått halvert sin verdi. (©NTB)