Fotballryktene:
– Manchester United vil bla opp for Zlatan

Og Real Madrid vil leie ut Martin Ødegaard, men bare to klubber er aktuelle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny uke betyr nye muligheter og nye overgangsrykter.

Og nå er vi inne i den nest siste måneden før overgangsvinduet åpner 1. januar.

Ting tyder på at det vil bli stor aktivitet i vintervinduet. Flere klubber ser ut til å ha planer om å forsterke stallen før siste del av sesongen.

Det er ingen tvil om at Zlatan Ibrahimovic er en fantastisk fotballspiller. Men svensken er blitt 34 år gammel, noe som gjør at det er begrenset hvor mange klubber som er villig til å satse store penger på ham. Men det er en klubb som setter alle moneyballprinsipper til side og bare tenker kortsiktig suksess, og det er Manchester United. De betalte dyrt for Robin van Persie og fikk en god sesong ut av ham, og et ligamesterskap. Og nå skriver Don Balon at de røde djevlene skal være villig til å betale 750 millioner kroner for at Ibrahimovic kan skyte dem til en tittel før han legger opp. Men Paris Saint-Germain har ingen planer om å la sin største stjerne dra, så de vil ha 935 millioner for å gi slipp på ham.

Men det kan virke som om Hakan Calhanoglu er mannen som står øverst på handlelisten til Manchester United. Og nå innrømmer Bayer Leverkusen-direktør Michael Schade overfor Sport Bild at klubben frykter at de ikke klarer å holde på den tyrkiske midtbanespilleren. For 21-åringen skal ha en utkjøpsklausul på 380 millioner kroner. Noe som nok føltes høyt da Bayer Leverkusen hentet ham fra Hamburger SV, men som nå er i ferd med å bli en røverpris for den storklubben som klarer å overtale ham til å flytte på seg. Men Manchester United kan regne med hard kamp av Barcelona om frisparkspesialisten.

Tenk å være 16 år gammel og takke nei til 140 000 kroner i ukelønn? Det har nemlig Callum Gribbin nettopp gjort. Det var nemlig summen Manchester City tilbød ham for å flytte fra Old Trafford til Eithad Stadium. Men unggutten følte veien inn på A-laget er kortere i Manchester United enn i City og takket høflig nei til de lyseblå, skriver Daily Mirror.

De to Manchester-klubbene kjemper om en annen tenåring også. Anderlechts midtbanespiller Youri Tielemans skal stå på ønskelisten til begge to, skriver Daily Star. Men det er også andre klubber som vil ha 18-åringen. Barcelona, Chelsea og Borussia Dortmund skal alle være veldig interessert å sikre seg belgieren.

Mange tror Pep Guardiola blir Manchester Citys manager neste sesong. Men nå heller Diario Sport kaldt vann i årene på City-fansen. For avisen hevder at den tidligere Barcelona-treneren er i ferd med å komme til enighet med Bayern München om å forlenge kontrakten sin på Allianz Arena.

Det er uvisst om Arsenals talentspeidere prøvde å gå undercover da de var til stede på Stadio Luigi Ferraris søndag. Men de ble gjenkjent av Gianluca Di Marzio. Den italienske overgangsguruen hevder at The Gunners var på plass for å kikke på Genoas argentinske kantspiller Diego Perotti og Napolis midtbanespiller Jorginho. Duoen vil koste Arsenal 410 millioner kroner til sammen, der Jorginho vil være dyrest med 290 millioner.

Theo Walcott har imponert etter at han ble omskolert til spiss for Arsenal. Hurtigtoget trengte litt innkjøringstid, men den siste tiden har hurtigheten hans vært et viktig våpen for nordlondonerne. Og det går ikke upåaktet hen utenfor England heller. For Daily Star hevder at Barcelona nå vurderer et bud på 26-åringen i januar. Men det er heller tvilsomt at Arsene Wenger er villig til å gi slipp på Walcott med det første.

Arsenal har tålt skader både i angrep, midtforsvaret og i den offensive delen av midtbanen denne sesongen. Men er det en ting alle frykter på Emirates, så er det en skade på Francis Coquelin. Franskmannen er den eneste midtbanespilleren med antydning til defensive fibre i stallen. I sommer gikk det lenge rykter om at polske Grzegorz Krychowiak var ønsket i Nord-London, men han signerte i stedet en ny kontrakt med Sevilla. Nå hevder imidlertid Estadio Deportivo at Krychowiak likevel kan være på vei til Arsenal allerede i januar.

Er det noen som husker Eden Hazard? En ung, belgisk fotballspiller, som var helt strålende da Chelsea vant ligaen forrige sesong. Han ble til og med kåret til årets spiller i Premier League. Denne sesongen er han stort sett bare blitt sett når han har bommet på straffespark for de regjerende ligamesterne. Nå hevder Daily Mail at 24-åringen allerede har bestemt seg for at han neste sesong skal spille for Real Madrid, i hvert fall dersom Jose Mourinho fortsatt er manager på Stamford Bridge.

Christian Benteke scoret da Liverpool ydmyket Chelsea med å vinne 3-1 på Stamford Bridge på lørdag. Men hadde det vært opp til Jose Mourinho, så ville den belgiske tanksenteren spilt i blått og ikke rødt i den kampen. Chelsea-manageren ville ha 24-åringen, men Chelsea-styret satte foten ned for overgangen fordi de mente Benteke ble for dyr, skriver The Telegraph.

Liverpool var veldig interessert i den spanske midtbanespilleren Mario Suarez i sommer. 28-åringen hadde bestemt seg for å forlate Atletico Madrid for å få mer spilletid et annet sted. Han vraket de røde og gikk heller til Fiorentina. Men oppholdet i Firenze har vært alt annet enn lystig for 28-åringen. Etter en svært skuffende start, så ble Suarez plassert på benken i seks kamper på rad, før han søndag fikk sjansen igjen mot Frosinone. Men det skal ikke være nok for midtbanespilleren, som ifølge TalkSPORT skal ha instruert agenten sin om å få til en overgang til Liverpool i januar.

Jürgen Klopp ser ut til å ha forstått moneyballtankegangen til Liverpools eiere. For nylig sendte han speidere for å kikke på Paris Saint-Germains juniorlag. Spillerne som sto på blokken var angriperen Christopher Nkunku og forsvarsspilleren Lamine Ba. Ingen av dem er i PSGs A-stall, men vil bli sett på som forsterkninger på Anfield. Men Daily Express skriver at det er lite trolig at Nkunku er interessert i å flytte på seg. Dermed er Ba den eneste av dem det er realistisk å håpe at vil flytte på seg i januar.

For et år siden hadde Munir El Haddadi fotballverden for sine føtter. 20-åringen hadde imponert stort mens han vikarierte for en skadet Neymar og en utestengt Luis Suarez i Barcelonas angrep. Han landslagsdebuterte for Spania og en rekke storklubber ønsket å hente ham fra Camp Nou når stjernene var tilbake. Men Munir ble værende i Barca og stort sett blitt plassert på benken. Nå håper Everton-manager Roberto Martinez at hans gode forhold til Barcelona-ledelsen kan bidra til å få angriperen til Goodison Park for å sette fart på karrieren igjen, skriver Don Balon.

Og der blir han i så fall lagkamerat med Arouna Koné. Det var kanskje ikke så rart at ivorianeren var i festhumør og banket inn tre mål i søndagens kamp mot Sunderland. For da 31-åringen fikk vite at han var i startoppstillingen, så visste han at han etter kampen kunne sette navnet sitt på en ny ettårskontrakt med The Toffees. For det var hans 35. kamp for klubben, som automatisk utløste et nytt år for klubben, skriver Liverpool Echo.

Det er ikke så ofte VM-spillere ender opp i skotsk fotball uten å spille for Celtic. Men nå har Japans landslagskeeper Eiji Kawashima signert for Dundee United, melder Evening Telegraph. 32-åringen voktet buret for Japan både i Sør-Afrika og Brasil. 32-åringen forlot Standard Liege i sommer og kan dermed bli spilleklar for The Tangerines umiddelbart.

Så lenge Martin Ødegaard ikke får sitt gjennombrudd for Real Madrid så vil det gå rykter om 16-åringen. Nå hevder Marca at de kongelige fra den spanske hovedstaden skal være villig til leie ut nordmannen, men de vil helst at han blir boende i Madrid. Dermed er det to klubber som skal være aktuelle for Ødegaard, og det er Getafe og Rayo Vallecano.