– Ingen tvil om at Bieber-skandalen var et PR-stunt

Justin Bieber forsøker å forklare seg i ny låt. Nå er PR-ekspertene overbevist om at raseriutbruddet på Senkveld-konserten var iscenesatt.

Søndag kveld norsk tid slapp tenåringsidolet Justin Bieber (21) låta «I'll Show You», som handler om at livet som kjendis er hardt og at det er vanskelig å ta de rette avgjørelsene.

Låta kan i høy grad relateres til episoden der Justin Bieber raste av scenen på Chateu Neuf i Oslo torsdag, og forsvant i et privatfly, til fansens store skuffelse

«Noen ganger er det vanskelig å gjøre det rette
Når alt presset treffer deg som et lyn
Det er som om de vil at jeg skal være perfekt
Når de ikke en gang vet at jeg har følelser
Dette livet er ikke lett, jeg er ikke laget av stål
Ikke glem at jeg er menneskelig, ikke glem at jeg er ekte
», synger Bieber.

– For god timing

Låta er faktisk så treffende, og timingen er så god, at PR-ekspert og rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim, ikke er i tvil om at det hele var iscenesatt.

– Dette har jeg trodd hele tiden. Bieber har profesjonelle folk rundt seg og blir svært godt tatt vare på. Når dette plutselig skjer, er det ikke tilfeldig. Når denne nye låta blir lansert i tillegg, så er jeg ikke i tvil: Dette var planlagt, sier Blindheim til TV 2.

Blindheim er sikker på at hele intimkonserten, fra Biebers team sin side, ble planlagt for å lage et stort PR-stunt.

– Konserten gikk fra å være en sak for Oslo-pressen til å bli en verdensnyhet. Biebers team brukte intimkonserten som anledning til å få enormt mye medieoppmerksomhet. Og blodfansen tolererer alt – så Bieber tjener mye på dette, sier Blindheim.

– Patetisk sutring

Også omdømmeekspert Jarle Aabø, daglig leder i Aabø & Co, mener at alt tyder på at det hele var planlagt.

– Dette er selvsagt rene spekulasjoner, men det er forunderlig at en superstjerne med et så omfattende og profesjonelt apparat rundt seg først raser ut av et intervju i Spania, og deretter rømmer fra konserten i Oslo. Kan de virkelig ha gått på samme smell to ganger? Det kan tyde på at alt var planlagt til minste detalj, sier Aabø til TV 2.

Også Aabø mener at timingen er for god til å være sann.

– Nå synger han om hvor tøft livet hans er, men han får ingen sympati fra meg. Den gutten kan gjøre akkurat hva han vil – jeg tror ikke på han. Dette er patetisk sutring, og man skulle tro det var del av et større, planlagt rigg, sier Aabø.

– Blir lettere å tilgi

– Men hvorfor skulle de ha et ønske om å fremstille han på denne måten – han havner jo i nok av skandaler, hvorfor iscenesette flere?

– Dersom man bygger opp et rykte om at man er et aspeløv eller skjør som porselen, så gjør det at Bieber blir lettere tilgitt når han gjør dumme ting, og han får mer handlingsrom. Alle kan være enige om at han er en drittsekk, men han er en litt søt drittsekk, sier Aabø.

Bieber-ekspert og 730-journalist Chioma Anugweje (22), tror derimot ikke at dette er iscenesatt.

– Det vil jeg ikke tro. Jeg tipper de har sluppet låta tidligere enn det som først var planen, som en forklaring på det som har skjedd i det senere. Jeg tror ikke dette var et PR-stunt, det ville vært veldig feilslått, fordi han har såret mange fans. Det ville vært fryktelig dårlig gjort, og jeg tror ikke Justin er så slem, sier Anugweje til TV 2.