Start og Mjøndalen i playoff-drama: – Jeg ville kaldkvele Håkon Opdal

Ett poeng og tre plussmål skiller i favør av Start i kampen om playoffplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stabæk-Start 3-2 
Mjøndalen-Aalesund 1-2 

Med Tromsøs seier over Bodø/Glimt ble det skjebnesvangre poengtap for både Start og Mjøndalen i den nest siste serierunden.

Etter henholdsvis 2-3 borte mot Stabæk og 1-2 hjemme mot Aalesund er det klart at det beste de to lagene kan håpe på er kvalifiseringsplass i Tippeligaen denne sesongen. 

Lagene er fire og fem poeng bak Tromsø på sikker plass. Mellom de to lagene skiller det nå bare ett poeng og tre plussmål i favør av Start.

– Jeg er skuffet ja, men samtidig syns jeg guttene jobber fantastisk godt, sier Bård Borgersen.

– Det handler også om en målscore mot Mjøndalen. Jeg holdt på å kaldkvele Håkon Opdal da han gikk opp på slutten. Jeg skulle hatt han i mål for ikke å risikere baklengs. Det kan bli helt avgjørende.

Dermed må Mjøndalen håpe på å slå Viking borte, mens Molde gjør jobben i Kristiansand. Da er det de, og ikke Start, som skal ut i playoff. Der har Mjøndalen gode minner fra forrige sesong.

– Dette var et stort slag i tryne
I Mjøndalen-leiren var skuffelsen total etter oppgjøret mot Aalesund der Aron Thrandarson ga sunnmøringene seier på bortebane.

– Dette var et stort slag i tryne, for vi fortjente mye mer i oppgjøret mot Aalesund. Vi skapte et av sjanser, sukket Joackim Olsen Solberg overfor TV 2 Sporten etter kampslutt.

– Men vi har en mulighet i Stavanger og med den samme innstillingen og trøkket kan vi klare oss, mente Mjøndalen-spilleren.

Lagkamerat Christian Gauseth var like skuffet.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er så forbanna tungt akkurat nå. Vi føler at vi eier kampen på 1-1, og jeg synes at vi fortjente å vinne mot Aalesund, sa han.

Start fikk scoring feilaktig annullert
Start vil nok ikke bare være fornøyd med dommeren etter sin kamp på Nadderud.

Stabæk tok ledelsen gjennom Luc Kassi da halvtimen var spilt, men allerede etter 14 minutter burde gjestene ha tatt ledelsen. 

– Dommeren har tatt fra Start en scoring så jeg kan ikke glede meg over Stabæks scoring. Vi har sett scoringen til Start i reprise, og den burde blitt godkjent, sa Ivar Hoff under FotballXtra.

Men gjestene kjempet seg tilbake i kampen og tok tilbake kontrollen. 

Mads Stokkelien, rett før pause, og Rolf Daniel Vikstøl, rett etter, ga Start ledelsen – som likevel skulle skufle det bort.

En scoring fra Kamal Issah og et hjørnespark som endte hos Ville Jalasto sørget for 3-2 til Stabæk.