FUNNET DØD: En mann (21) ble funnet død ved samfunnshuset i Åndalsnes sentrum natt til søndag. En 23-åring er pågrepet og siktet i saken. FOTO: Kristian Haug Hansen/TV 2.
FUNNET DØD: En mann (21) ble funnet død ved samfunnshuset i Åndalsnes sentrum natt til søndag. En 23-åring er pågrepet og siktet i saken. FOTO: Kristian Haug Hansen/TV 2.

Siktedes (23) forsvarer: – Han er sønderknust og dypt fortvilet

ÅNDALSNES/RAUMA (TV 2): En 23 år gammel mann er siktet etter at Tobias Hattrem Moa (21) døde på Åndalsnes natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Både den avdøde 21-åringen og mannen som er siktet for grov kroppskrenkelse i forbindelse med dødsfallet kommer fra Rauma kommune i Møre og Romsdal.

– Han er sønderknust og er svært preget av det som har skjedd, sier den siktede 23-åringes forsvarer Øyvind Panzer Iversen til TV 2.

Bekrefter konflikt

Han bekrefter at det har vært en konfrontasjon mellom offer og antatt gjerningsmann.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en tildragelse mellom dem. Min klient har sagt at han synes det er vanskelig å forstå at det kan ha noen sammenheng, det tragiske utfallet og denne tildragelsen, sier Iversen til TV 2.

– Hvordan forholder din klient seg til siktelsen?

– Han er innstilt på å samarbeide med politiet, sier advokaten.

– Hvordan kjente de to hverandre?

– Det er jo et lite samfunn, men de var bekjente og ikke mer enn det, sier Iversen.

Kranglet

Politiet etterforsker saken og det pågår avhør av siktede søndag ettermiddag. Det skal ha være flere vitner til hendelsen, og disse blir avhørt søndag. Ifølge politiet skal det ha oppstått en krangel mellom siktede og avdøde, men det er uklart hva som var bakgrunnen for konflikten.

– Det er grunn til å tro at det på et tidspunkt har vært en uoverensstemmelse mellom de to involverte, sier operasjonsleder Kjell Biesman.

Det var klokken 03.30 natt til søndag at politiet fikk melding om en hendelse like ved samfunnshuset på Åndalsnes. Både politi og ambulanse rykket ut, men 21-åringen ble erklært død på stedet.

VELDIG ALVORLIG SAK: Lensmann Andreas Hustad leder etterforskningen etter dødsfallet på Åndalsnes. FOTO: IVAR LID RIISE / TV 2
VELDIG ALVORLIG SAK: Lensmann Andreas Hustad leder etterforskningen etter dødsfallet på Åndalsnes. FOTO: IVAR LID RIISE / TV 2

– Dette er en lite sted og det er tragisk det som har skjedd, sier Biesman.

Ordføreren: – En tragedie

Lars Olav Hustad, ordfører i Rauma kommune, sier til TV 2 at det har vært en tung dag for et lite samfunn.

– Dette er en stor tragedie. Jeg har møtt en del av kameratene og vennene og de har det veldig trasig, sier Hustad.

– Hva gjør kommunen i lys av det som har skjedd?

– Vi har vært i kontakt med de berørte familiene, og har åpent kulturhus for dem som ønsker å komme dit, noe som en del ungdommer har benyttet seg av, forteller ordføreren.

Uvisst motiv

Lensmann Andreas Hustad sier det ikke er redegjort for noe motiv for ugjerningen og at detaljer rundt dødsfallet er noe uklart.

– Vi føler vi har en viss oversikt over hva som har skjedd, men vi ønsker ikke å gå mer inn på det nå, sier Hustad.

– Vi venter på obduksjonsrapporten og kan ikke si noe mer om dødsårsaken, sier lensmannen.