Fotballryktene: – Manchester United forbereder milliardbud på Bale

Mens den andre klubben i Manchester er i «seriøse samtaler» med Pep Guardiola.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da, kjære fotballvenner, er det nøyaktig to måneder til januarvinduet åpner.

Det lar vi selvsagt ikke gå upåaktet hen, så vi har samlet sammen det ferskeste av det ferskeste ryktebørsen har å by på denne søndag morgenen.

Her er noe av det du (kanskje) kan glede deg til i januar.

United-fansen var kanskje ikke spesielt fornøyde etter lørdagens umåtelig kjedelige 0-0 kamp mot Crystal Palace, men supporterne på Old Trafford er nok mer tilfredse med trener Louis van Gaals planer for januarvinduet. Ifølge Mirror skal næmlig Gareth Bale nok en gang være førsteprioritet for Ed Woodward og gutta. Målene har ikke akkurat fosset inn for van Gaals menn i det siste, og avisen mener å vite at waliseren kan bli Uniteds løsning på det problemet. Prislappen? Småpene 90 millioner britiske pund, eller i overkant av 1,1 milliarder norske kroner. Så spørs det hvor lystne Real Madrid er på å gjøre forhandlinger med Woodward og co. igjen etter «De Gea-gate»...

Arsenal og Tottenham møtes neste helg, men lagene skal også være i en kamp utenfor banen. London-rivalene er nemlig begge interesserte i Kostas Manolas, hevder samme avis som melder om Uniteds Bale-interesse. Grekeren var koblet til Arsenal før han signerte for Roma i fjor sommer, og 24-åringens prestasjoner i «den evige by» skal ha overbevist Arsène Wenger om at Roma-forsvareren har nivået inne. Men Tottenham skal altså også være lystne på å hente spilleren, og det er ventet at Roma vil kreve minst 100 millioner kroner.

Uniteds interesser for Harry Kane skal angivelig ha fått Mauricio Pochettino til å le, men det spørs om Spurs-sjefen ser like lyst på dagens siste melding fra ryktebørsen. Ifølge The Sun, skriver Goal, skal nå Bayern München også ha meldt seg på i kampen om England-spissen. Om Kane vil få mye spilletid i konkurranse med en viss Robert Lewandowski er heller uklart, men The Sun mener å vite at den tyske storklubben altså vil hente 22-åringen.

Om så skulle skje vil Kane neppe spille under Pep Guardiola. Sunday Express skriver nemlig søndag morgen at spanjolen skal være i «seriøse samtaler» med Manchester City om å ta over på Etihad til sommeren. Manuel Pellegrini har ikke akkurat vært en fiasko i Manchester, men klubbens eiere skal likevel ha lyst til å sikre seg en av de største trenerne i bransjen allerede etter inneværende sesong.

Men så tilbake til Manchester United igjen. Mirror melder at van Gaal kan havne i budkrig med nettopp Bayern i januar. Spilleren begge har lyst på er Felipe Anderson. Lazio-spilleren har tidvis briljert i Serie A, og den 22 år gamle brasilianeren, som også dukker opp på Brasils landslag fra tid til annen, har blitt tett fulgt av flere storklubber i lengre tid. Utkjøpsklausulen på den tidligere Santos-spilleren skal ligge på rundt 700 millioner kroner.

Arsenal skal altså ligge langflate etter Kostas Manolas, men Wenger har også en rekke andre spillere i kikkerten. TalkSport skriver at Arsenal vurderer trioen Anthony Modest, Hakan Calhanoglu og Nolito. Med en rekke spillere (som vanlig) skadet er oddsen lav på at Wenger for en gangs skyld drar frem sjekkheftet i januar.

Det gjør nok også Jürgen Klopp, men før den tid bør tyskeren gi Jordan Rossiter en ny kontrakt. Sunday People skriver nemlig at flere Champions League-klubber skal stå i kø for å sikre seg 18-åringen. Midtbanespillerens kontrakt med Liverpool går ut til sommeren, noe som gjør at han kan gå gratis til en ny klubb om han skulle ønske det.

Samme avis skriver også at Sunderland og Sam Allardyce har lyst til å hente en gammel Premier League-kjenning tilbake til England. Dame N'Doye, som tidligere var å se i Hull, befinner seg i Trabzonspor og Tyrkia nå, men 30-åringen har fått beskjed om at han kan bli lånt ut i januar.