SKADD: Menn bærer en skadd person etter et angrep på Sahafi Hotell i Mogadishu. FOTO: FARAH ABDI WARSAMEH /
SKADD: Menn bærer en skadd person etter et angrep på Sahafi Hotell i Mogadishu. FOTO: FARAH ABDI WARSAMEH /

Minst 12 drept i angrep på hotell i Mogadishu

Minst 12 er ifølge politiet drept i et angrep på et hotell i sentrum av Mogadishu i Somalia tidlig søndag morgen. Den militante islamistgruppa al-Shabaab sier den står bak angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble meldt om heftig skuddveksling mellom politi og angriperne inne i Sahafi hotell, som ofte brukes av parlamentarikere og statsansatte byråkrater.

Skuddveksling kunne høres fra hotellet en time etter at angrepet startet.

– Hellige krigere tok seg inn i og overtok Sahafi-hotellet der fiendene bor. Operasjonen pågår fremdeles, opplyser en talsmann for al-Shabaabs militære operasjoner til nyhetsbyrået Reuters.

Islamistgruppen har tidligere stått bak en rekke angrep i Mogadishu, der de har brukt bomber for å bryte gjennom sikkerhetsposter og komme seg inn i bygninger.

– Angriperne detonerte en bilbombe for å komme seg inn. Vi har fått rapporter om 12 døde, opplyser polititjenestemannen Abdulrahid Dahir til nyhetsbyrået AFP.

Nyhetsbyrået Reuters melder at minst åtte personer er drept i angrepet. Et vitne forteller til nyhetsbyrået at ødelagte biler og motorsykler lå slengt rundt i området. Deler av hotellet, som ligger i et område i Mogadishu som er kjent som K-4, skal være ødelagt.

(©NTB)