Slakter Mourinhos dommerstikk: – Et patetisk fokus

TV 2s eksperter er ikke nevneverdig imponert over Mourinhos oppførsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea tapte lørdag sin sjette Premier League-kamp for sesongen, og manager José Mourinho var i alt annet enn godt humør etter kampen.

Chelsea-sjefen valgte ikke å svare på noen spørsmål i mixed zone, men på pressekonferansen serverte han flere stikk mot dommer Mark Clattenburg. 

– Det var lagt til to minutter og vi slipper inn mål etter to minutter og 35 sekunder, sa han om Coutinhos utligning i sekundene før pause.

Uten å presisere hvilke situasjoner det handlet om, var Mourinho også kritisk til Clattenburgs vurderinger i den andre omgangen.

– Alt som skjer i andre omgang er en konsekvens av noen avgjørende øyeblikk. Øyeblikk som alle så og spillerne følte. Det som skjer etterpå er bare en konsekvens av dette.

– Et patetisk fokus

Trolig sikter Mourinho fremfor alt til at Lucas Leiva var heldig som ikke fikk sitt andre gule kort og ble utvist. 

Nok er nok, synes uansett TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller, som mener Mourinho vier oppmerksomhet til uviktige ting. 

– Det kunne blitt rødt kort, men jeg synes han må holde opp nå. Det er stygt gjort mot Clattenburg, som gjør en ålreit kamp uten mange feil. Han la til noe ekstra, men slikt skjer jo for Chelsea også!

Møller trekker frem Costas stempling som kampens «rødeste» situasjon, og mener samtidig at Mourinho har betydelig viktigere ting å tenke på enn dommeren.

– Jeg må innrømme at jeg synes det er et patetisk fokus å ha når du ser hva spillerne leverer. John Terry, bautaen og lederen, luntet hjem da det fortsatt var et håp om å komme tilbake i kampen, sa Møller oppgitt i Fotballkveld.

Mener likevel Mourinho bør fortsette

Til tross for at både Simen Stamsø Møller og Petter Myhre er oppgitte over Mourinhos oppførsel, er begge samstemt i at Chelsea vil gjøre en feil dersom de kvitter seg med manageren.

– Hvis de sparker en av verdens dyktigste managere, hvem skal da ta over? For å sparke Mourinho nå må man nødvendigvis ha en av verdens beste managere som alternativ, men det er vanskelig å se hvem som er tilgjengelig, mener Myhre.

– Jeg mener også det er riktig å fortsette med Mourinho. Spillerne har vist tidligere at de kan, og det de trenger nå er en samling i bånn. De er nødt til å snakke sammen, alle og enhver, la Møller til.

Mourinho sikker på at han fortsetter

Til tross for Chelseas miserable sesongstart hevder Sky Sports at Mourinho ikke står i fare for å miste jobben. I alle fall ikke med det første. 

Det er en vurdering Mourinho selv synes å være enig i.

På spørsmål om kampen mot Liverpool var hans siste, svarte Chelsea-manageren på sedvanlig selvsikkert vis:

– Nei. Det tror jeg ikke. Fansen er ikke dumme. De vet hvor mye både jeg og spillerne prøver. 

Chelsea-manageren ser også ut til å ha støtte blant fansen. På stillingen 1-2 i lørdagens kamp hyllet fansen Mourinho ved å synge navnet hans. Om det er nok til å holde Abramovitsj i sjakk, er imidlertid en helt annen sak.

– Det er umulig å lese Abramovitsj, men det vil i alle fall overraske meg stort om ikke Mourinho har vært samtaleemne en lang, lang periode, avsluttet Myhre i Fotballkveld.