Oppofrende Arsenal kvernet Swansea i stykker

Arsenal-spillerne tok grep etter en svak førsteomgang.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Swansea 0-3 Arsenal

Arsenal imponerte ingen i løpet av de første 45 minuttene på Liberty Stadium, men etter pause kom de ut som et helt annet lag. 

Olivier Giroud, Laurent Koscielny og Joel Campbell scoret målene for gjestene, som etter pause dominerte kampen med høy intensitet og innsatsvilje.

– Vi åpnet tregt og hadde problemer før pause. Samtidig visste vi at vi trengte denne seieren. Derfor er vi også veldig glade for å ha sikret de tre poengene, sa Olivier Giroud.

– Swansea tok seks poeng mot oss forrige sesong, og denne seieren viser at vi har tatt steg i riktig retning. Vi var et helt annet lag i andre omgang, og etter det første målet handlet alt om oss, sa en svært fornøyd Arsène Wenger.

Ofret alt for seier

Kun tre minutter var spilt av den andre omgangen da en umarkert Olivier Giroud stanget bortelaget i ledelsen.

Det ledige rommet skapte han ved å holde lagkamerat (!) Per Mertesacker i drakten og trekke seg selv inn bak den tyske kjempen.

I motsatt ende skapte Swansea flere halvfarligheter, og Héctor Bellerín var villig til å ofre det meste da han kastet seg inn for å blokkere en avslutning fra André Ayew.

Det endte med et knallhardt sammenstøt med stolpen, som imidlertid viste seg å være helt unødvendig. Assistentdommeren hadde nemlig markert for offside.

I resten av kampen hadde Swansea lite å stille opp med.

Laurent Koscielny doblet ledelsen midtveis i den andre omgangen, mens Joel Campbell fjernet all tvil med en kontant avslutning 17 minutter før full tid.

Mesut Özil var særlig imponerende for Arsenal og noterte seg for to målgivende pasninger.

PS: Bellerín kom seg på beina igjen etter sammenstøtet med stolpen og fullførte kampen.