SORG: Pårørende har samlet seg på flyplassen i St. Petersburg i håp om å få vite hva som har skjedd med deres kjære. Her gjemmer en kvinne ansiktet i hendene sine. REUTERS/Peter Kovalev FOTO: STRINGER/RUSSIA /
SORG: Pårørende har samlet seg på flyplassen i St. Petersburg i håp om å få vite hva som har skjedd med deres kjære. Her gjemmer en kvinne ansiktet i hendene sine. REUTERS/Peter Kovalev FOTO: STRINGER/RUSSIA /

Ella (25) mistet foreldrene i flystyrten: Fortvilte scener på flyplassen i Russland

Fortvilte pårørende har samlet seg på flyplassen i St. Petersburg i Russland etter at et passasjerfly styrtet i Egypt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Pulkovo flyplass i St. Petersburg har fortvilte pårørende, venner og familie samlet seg. 

Venter på foreldrene 

De ventet alle hjem sine kjæreste, men flyturen endte dramatisk da Airbus A-321 styrtet på Sinai-halvøya i Egypt lørdag morgen. 

– Jeg venter på foreldrene mine. Jeg snakket med dem på telefon da de var på flyet. Så fikk jeg plutselig vite hva som hadde skjedd, forteller Ella Smirnova (25) som nå venter på flyplassen i St. Petersburg. 

Fortvilede og gråtende mennesker har samlet seg ved flyselskapets skranke i håp om nyheter om deres nærmeste. 

– Jeg beholder håpet om at de er i live så lenge jeg kan. Men jeg ser dem kanskje aldri igjen, sier Smirnova til nyhetsbyrået AFP.

Det var 224 personer om bord på flyet som styrtet, og den foreløpige informasjonen er at 221 passasjerer og ansatte var russiske statsborgere. I tillegg var det tre ukrainere om bord. Alle mistet livet. 

Erfaren pilot 

President i Russland, Vladimir Putin, har erklært landesorg i Russland søndag 1. november. 

USAs utenriksminister John Kerry har sendt sine kondolanser til Russland. 

– Vi kjenner ikke detaljene, men de første rapportene indikerer at dette er en enorm tragedie og et stort tap. Vi sender våre kondolanser til familiene og alle berørte, sier Kerry i en uttalelse. 

Flyet som styrtet tilhørte flyselskapet Kogalymavia. Ifølge en talsperson i selskapet heter kapteinen på flyet som styrtet Valery Nemov. Han skal være en erfaren pilot med mer enn 12.000 flytimer bak seg. Det skriver The Independent. 

Flyselskapet mener styrten ikke skyldes menneskelige feil. 

Ifølge redningsmannskapene var mange av de omkomne passasjerene fortsatt sittende i setene sine da nødetatene kom til stedet.