SFO-ansatt mistenkt for overgrep mot jenter i hele Norge

En mann i midten av 20-årene ansatt ved skolefritidsordningen ved en Oslo-skole, er siktet for voldtekt og seksuelle overgrep mot i alt 45 jenter over hele landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle de fornærmede i saken er jenter fra 12-13-årsalderen og oppover, melder Aftenposten.

Ingen av forholdene har skjedd fysisk, men ved at mannen har chattet med jentene på internett. Mannen skal under falsk profil ha kommet i kontakt med jentene, fått dem til å kle av seg for deretter å ta bilde av dette og bruke det som pressmiddel til å få dem til å utføre grovere handlinger. Strafferammen for de alvorligste forholdene i siktelsen er foreløpig fengsel i 15 år.

Oslo-mannen ble pågrepet 11. mai i år. Mannen, som var ansatt som aktivitetsleder på en skole i Oslo da han ble pågrepet, har hatt brev- og besøkskontroll siden pågripelsen. Siden mannen ble siktet i mai, har saken vokst kraftig i omfang. Et sentralt bevis i saken er chattelogger som viser kontakt mellom aktivitetslederen og fornærmede.

– Med tanke på antall fornærmede, er dette trolig en av de største overgrepssakene Oslo politidistrikt har hatt. Mannen er siktet for å ha begått handlinger overfor flere jenter som tilsvarer voldtekt, sier politiadvokaten, sier politiadvokat Cecilie Gulnes

Mannens forsvarer Jørgen Mowinckel sier til Aftenposten at hans klient erkjenner straffskyld. I tillegg ønsker han å gjøre opp for seg, og samarbeider med politiet, opplyser forsvareren. (©NTB)