– Muslimer må slutte å trakassere homofile

Det sier en av landets mest profilerte muslimer, skribent Usman Rana. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Underhuset på TV2 Nyhetskanalen spør om det økende antallet muslimer vil forandre Norge fullstendig.

Det mener islam-kritiker Jon Hustad som sier at deler av islam er total uforenelig med norske verdier.

– Det er veldokumentert at de fleste muslimer vil at kvinner skal være underordnet mannen, og at de har et veldig negativt syn på jøder. Det er en så lite avslappet religion med noe så aggressivt over det hele som jeg kjenner meg fremmed overfor, sier Hustad.

Plasserer Hustad i ekstrem-bås

Usman Rana mener Hustad generaliserer grovt, og plasserer ham i samme bås som ekstreme islamister.

– Hustad forstår islam slik mange ekstremister gjør, nemlig at kvinner skal være annennrangsborgere, at kristne og jøder skal jages bort fra Midtøsten.
Historisk er det jo Europa som har jagd og drept flest jøder, ikke muslimer.

Det pågår en intens kamp om hvem som har den rette tolkningen av Islam i det muslimske miljøet i Norge. Radikale, bokstavtro muslimer, også kalt salafister, er på fremmarsj. Tallmessig er salafistene fortsatt få.

Må slutte å forskjelssbehandle

Av 150-200.000 muslimer i Norge, er mellom 2-5000 salafister. Men de vokser raskt og tiltrekker seg stadig flere unge muslimer. Salafistene mener blant annet at homofile muslimer er frafalne, og at de derfor bør steines. Rana, som selv er konservativ muslim, er dypt uenig.

– Vi må slutte å trakassere homofile muslimer. Ja, homofil praksis er synd i henhold til islam, som i kristendommen og jødedommen. Med de aller fleste muslimer synder på en eller annen måte, sier 30-åringen som mener muslimer må slutte å forskjellsbehandle homofile.

– Homofile må ikke diskrimineres i moskeene og kastes ut av Islam på bakgrunn av sin legning. Akkurat som muslimer som drikker alkohol og har utenomekteskapelig sex ikke kastes ut av moskeen eller muslimske organisasjoner.