Du tror det ikke før du får se det: Her skryter Rekdal av Rosenborg

Mener RBKs suksess er bra for Tippeligaen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VALLE (TV 2 Sporten): Han har gjennom hele karrieren vært RBKs største kritiker. Som spiller elsket han å slå RBK, og som trener har han stadig slengt avgårde verbale skudd mot trøndernes fotballflaggskip.

Men nå gir en uvanlig raus Rekdal honnør til årets seriemester.

– Det er bra for Tippeligaen at Rosenborg gjør det bra, for de trekker med seg mye interesse som gir mer publikum på tribunen. Det så vi ikke minst da de spilte mot oss på Ullevaal da det var 21 000 mennesker på kamp, sier Rekdal til TV 2.

– Formidabel jobb
Rekdal er spesielt imponert over hvordan trønderne har gjenreist den sportslige kvaliteten.

– De har gjort en fenomenal jobb. Da du så dem i fjor var de et rustent og tafatt lag. Så hadde de en bra høst i fjor og en fantastisk sesong i år. Nå kan de også sikre seg to titler i år hvis de vinner cupen, og det er dem vel fortjent, sier Rekdal.

Men han innrømmer at rivaliseringen klubbene imellom likevel trigger ham.

– Så lenge vi ikke har vært i nærheten av dem på tabellen, så bryr jeg meg egentlig ikke om at de vinner. Men jeg håper vi kan komme så nær dem etter hvert at vi kan dra nytte av at det blir en enda større rivalisering.

Uheldige episoder
Rekdal mener selvsagt at han har fått et ufortjent rykte som Rosenborghater nummer én i Norge.

– Det er lenge siden jeg har hørt du si noe så positivt om RBK som i dag?

– Nja, hehe, du misforstår litt der. Jeg mener, og det sier jeg igjen - Rosenborg har vært den største klubben i Norge de siste 30 årene med femteplass som dårligste plassering. Og da er de nødt til å være et forbilde når det gjelder oppførsel  banen. Hva som skjer utenfor banen bryr jeg meg ikke så mye om. Men på banen har det vært en del uheldige episoder som burde ha håndtert på en annen måte, som jeg har sagt før. Fordi det er ikke sånn det skal gjøres, sier Rekdal, før han legger til:

– Men det ser bedre ut nå, det skal sies.