– Ødegaard er skuffet over lite spilletid og ønsker å bli lånt ut

Disse klubbene kan være aktuelle for stortalentet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Ødegaard kan være på vei bort fra Real Madrid – men bare på lån.

Den spanske avisen Marca skriver fredag at Ødegaard ikke lenger er fornøyd med å spille kamper for ungdomslaget Castilla, og at han derfor ønsker en låneovergang i januar.

– Ødegaard er av den oppfatning at spill på tredje nivå ikke er det beste for hans utvikling, og i senere tid har han blitt skuffet over mangelen på sjanser for førstelaget, skriver Marca-journalist José Félix Díaz, som ifølge C More-ekspert Petter Veland er blant de mest pålitelige kildene rundt Real Madrid.

– Det ligger også en del logikk i dette. Ødegaard kan ha lagt merke til at talenter som Marco Asensio og Alen Halilović lykkes på et høyere nivå, og at han derfor føler at tiden er inne for å ta neste steg, sier Veland.

Har fått få sjanser

Ødegaard fikk spille to kamper for Real Madrids A-lag i sesongoppkjøringen, men siden den tid har han ikke vært i Rafa Benítez' umiddelbare planer.

I stedet har han spilt kamper for Real Madrid Castilla - med prestasjoner av varierende kvalitet.

Etter et par mindre gode kamper glimtet han til i forrige kamp med flere gode involveringer og en strålende målgivende pasning.

Dersom Martin Ødegaard og Real Madrid kommer til konklusjonen om at et utlån vil være best for stortalentet, ventes det at andre La Liga-klubber vil være det mest aktuelle.

– Det vil være naturlig å tro at Real Madrid vil se ham i Spania, slik at han fortsetter å lære seg språk og kultur. Samtidig tror jeg de vil være åpne for å lytte til hva han selv ønsker, mener Veland.

Her er favorittene

Veland ser for seg at særlig seks klubber kan være høyaktuelle lånetakere: Espanyol, Real Betis, Málaga, Rayo Vallecano, Getafe og Villarreal.

– Espanyol har allerede Asensio og Burgui på lån fra Real Madrid, og relasjonene mellom de to klubbene er gode. Real Betis bør også være aktuelle, mest på grunn av spillestilen, men også fordi han vil spille med høyt press på seg. Málaga, på sin side, sliter offensivt, men har et godt rykte for å utvikle unge spillere. 

De fremste kandidatene kan imidlertid være de to små Madrid-klubbene.

– Rayo Vallecano har en knallhard trener, men han elsker spillere som tør å gjøre noe på egenhånd. I Spania er det nærmest også blitt et ordtak at hvis man ikke lykkes i Real Madrid, så kommer i alle fall Getafe for å hente deg. Det er mange tidligere Real Madrid-spillere i laget og således er koblingen åpenbar. Villarreal blir derimot kanskje hakket for tøft, ettersom de kjemper om Champions League og har veldig sterke spillere i samme posisjon, sier Veland.