Oslo  20150114. Daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.)  og styreleder Svein Aaser i Telenor møter pressen før møtet i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget i Oslo onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Oslo 20150114. Daværende konsernsjef Jon Fredrik Baksaas (t.v.) og styreleder Svein Aaser i Telenor møter pressen før møtet i kontroll- og konstitusjonskomiteens åpne høring om Vimpelcom-saken i Stortinget i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Svein Aaser trekker seg som styreleder i Telenor

Svein Aaser trekker seg som styreleder i Telenor med umiddelbar virkning, opplyser selskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svein Aaser har idag informert næringsminister Monica Mæland om at han trekker seg som styreleder i Telenor med umiddelbar virkning.

Årsaken er uenigheter rundt håndteringen av Vimpelcom-saken.

– Det har vært uenighet mellom meg som styreleder, og departementet rundt håndteringen av VimpelCom-saken. Jeg har informert næringsminister Monica Mæland om min beslutning om å trekke meg, sier Aaser.

I en pressemelding sier Aaser at i gjennomgangen av Vimpelcom-saken var det naturlig at han vurderte sin stilling.

Hadde ikke lenger tillit

Næringsminister Monica Mæland hadde ikke lenger tillit til styrelederen etter at hun mottok ny informasjon i VimpelCom-saken.

Telenor er en av aksjeeierne i det russiske mobilselskapet VimpelCom, som etterforskes for korrupsjon i Usbekistan.

– Jeg har nå fått ny informasjon om saken. Dette er informasjon som både Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité og jeg burde fått tidligere. Det mener jeg er alvorlig, sier Mæland.

Nærings- og fiskeridepartementet har meddelt nominasjonskomiteen i Telenor at Aaser skal skiftes ut som styreleder.

– Av hensyn til etterforskningen kan jeg foreløpig ikke si mer om den nye informasjonen vi har mottatt, sier Mæland.

Telenor er nest største aksjonær i VimpelCom, som nederlandsk politi mener betalte mer enn 700 millioner kroner i bestikkelser for å etablere seg i det usbekiske mobilmarkedet (©NTB/TV 2)