TIL CYBERKRIG MOT KKK: Anonymous sier de skal avsløre identiteten til 1000 Ku Klux Klan-medlemmer.
TIL CYBERKRIG MOT KKK: Anonymous sier de skal avsløre identiteten til 1000 Ku Klux Klan-medlemmer.

Anonymous vil avsløre 1000 Ku Klux Klan-medlemmer

På ettårsdagen for frikjennelsen for Michael Brown-drapet vil internettaktivistene rive hettene av rasistene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Aktivistgruppa Anonymous har kjørt en kampanje mot Ku Klux Klan i USA i ett år. Nå hevder de at de kommer til å publisere navnelister over 1000 medlemmer.

Offentliggjøringen skal skje i november, på ettårsdagen etter at det ble klart at den hvite politimannen Darren Wilson ikke ville bli tilalt for drap på den svarte ungutten Michael Brown.

I en pressemelding skriver Anonymous at de ikke oppfordrer til vold. Kun Cyberkrig:

Dette bildet er fra Ku Klux Klan storhetstid i 1923. (AP Photo)
Dette bildet er fra Ku Klux Klan storhetstid i 1923. (AP Photo)

«Etter å ha fulgt med dere så lenge, er dette det eneste riktige. Dere er grenseløse. Kriminelle. Dere er mer enn ekstremister. Dere er mer enn hatere. Dere opererer mer som en terrorgruppe, og bør behandles deretter. Dere er terrorister som skjuler identiteten deres under lakner og infiltrerer samfunnet på alle nivåer. Dere har hatt blod på hendene i 200 år».

Medlemslistene til Ku Klux Klan er strengt hemmelige. Ifølge Anonymous finnes det medlemmer både blant politikere, offentlige ansatte og politi. 

«Er det greit at KKK-medlemmer får jobbe som politi? Politikere? Ha en offentlig jobb, eller representere staten?», spør de på twitter. 

Cyberaktivistene har fått tilgang til medlemslistene gjennom å hacke seg inn på Ku Klux Klans twitterkontoer. De har døpt cyberkrigen sin «Operation KKK» og følges allerede av 17.000 mennesker på Twitter.

Flere av følgerne hjelper Anonymous med å spore opp enda flere Ku Klux Klan-medlemmer. 

Ku Klux Klan ble grunnlagt etter den amerikanske borgerkrigen. De bekjenner seg til kampen for hvitt overherredømme, hvit nasjonalisme og er mot all innvandring. Organisasjonen har mellom 5000 og 8000 medlemmer. Så sent som i 1920 hadde de fire millioner medlemmer. 

Anonymous er et Internett-samfunn bestående av et ukjent antall aktivister og hackere fra hele verden. De kjemper for ytringsfrihet og mot det de anser som sensur og misbruk.

Grupper som kaller seg Anonumousaktivister har ved flere anledninger avslørt overgripere og andre kriminelle de driver kriminell aktivitet på internett, som politiet og rettsvesenet ikke makter å avsløre.

Deres aksjonsformer har i hovedsak bestått av DDoS-angrep mot nettsteder på Internett, samt demonstrasjoner og distribusjon av flygeblader.