DANSEDOMMER: Skal vi danse-dommer Egor Filipenko møtte mandag i retten, tiltalt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand.  FOTO: ESPEN SOLLI / TV 2
DANSEDOMMER: Skal vi danse-dommer Egor Filipenko møtte mandag i retten, tiltalt for å ha kjørt bil i påvirket tilstand.  FOTO: ESPEN SOLLI / TV 2

Skal vi danse-Egor dømt til fengsel 

Det ikke er tvil om at Egor Filipenko (28) fyllekjørte med 2,38 i promille, mener retten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skal vi danse-dommer Egor Filipenko er i Nedre Romerike tingrett dømt til 30 dagers fengsel for å ha fyllekjørt. 

Det er seks dager mindre enn aktors påstand om 36 dager.

Han er i tillegg idømt å betale en bot på 52.500 kroner – i tillegg til saksomkostninger på 3000 kroner – og han mister førerkortet i tre år.

Dommen er enstemmig.

Nektet straffskyld

Filipenko møtte i retten mandag. Han nektet straffskyld, og hans forsvarer la ned påstand om at 28-åringen burde frifinnes.

Det var natt til 25. januar i år at et vitne varslet politiet da hun så en overstadig beruset mann sette seg inn i en bil, for så å kjøre i grøfta. Filipenkos forsvarer, Reidar Steinsvik, uttalte i retten at man ikke med sikkerhet kan fastslå hvem som faktisk kjørte bilen.

28-åringen hadde bilnøklene i lomma og 2,38 i promille da politiet ankom på stedet. Skal vi danse-dommeren sier han skammer seg over å ha vært så beruset, men hevder selv at han ikke kjørte bilen. 

Husket kun bruddstykker

Retten mener imidlertid det er bevist utenfor enhver rimelig tvil at Filipenko er skyldig etter tiltalen.

I dommen vises det til at han var svært beruset samt at han har mangelfull hukommelse fra den aktuelle kvelden, og at man derfor ikke kan legge til grunn hans vurdering av hva som skal ha skjedd.

Tapstiden av førerkortet er i tråd med aktors påstand i saken.

Hadde shottekonkurranse

Under sin forklaring i retten fortalte Filipenko at han hadde vært på jobbfest den aktuelle kvelden, og hadde fått i seg lite mat før de begynte å drikke alkohol. Senere hadde de hatt en «shotte-konkurranse», men etter hvert følte seg dårlig og gikk ut av huset.

– Hva tenker du om hvem som har kjørt bilen etter at du parkerte den?, spurte aktor.

– Nå spekulerer jeg bare, men det var lett tilgjengelig for hvem som helst å komme inn å rote i tingene, svarte Filipenko.

28-åringen la til at han er sterkt imot fyllekjøring, at saken har vært ubehagelig for ham, og at han har følt seg trakassert av media.

Påvirker ikke Skal vi danse-jobben

Programdirektør i TV 2 sier at hendelsen Filipenko nå er dømt for, skjedde i en periode der han ikke var under kontrakt med produksjonsselskapet Monster og TV 2.

– Han har vært helt åpen med TV 2 om hendelsen. Slik vi ser det, påvirker ikke dagens dom hans utførelse av jobben han har i «Skal vi danse», hvor han ble valgt på grunn av sin bakgrunn som profesjonell danser og tidligere deltagelse i programmet, sier TV 2s programdirektør, Jarle Nakken, og legger til:

– På generelt grunnlag tar TV 2 sterk avstand fra enhver form for kjøring i beruset tilstand, sier Nakken.

Det har ikke lyktes TV 2 å komme i kontakt med Filipenkos forsvarer fredag morgen.