MASSIV STØTTE: Blant alle hatmeldingene på Facebook, begynner norske fans å våkne til live og støtte jentene som blir hengt ut som syndere etter Bieber-exiten- FOTO: FAKSIMILE / TV 2
MASSIV STØTTE: Blant alle hatmeldingene på Facebook, begynner norske fans å våkne til live og støtte jentene som blir hengt ut som syndere etter Bieber-exiten- FOTO: FAKSIMILE / TV 2

Hetset og truet på nett – nå slår belibere ring rundt dem

Fans fra hele verden har rast på internett i natt og skrevet tusenvis av hatmeldinger til jentene som opplevde raserianfallet til Justin Bieber. Fredag morgen slår norske belibere tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dagen som skulle bli et uforglemmelig høydepunkt ble et mareritt, spesielt for fire Bieber-fans. Jentene som stod ved scenekanten, har siden hendelsen torsdag kveld blitt hengt ut på internett og fått grove trusler etter at popstjernen forlot konsertinnspillingen i raseri.

– Nå henges vi ut på nettet. Det er mange som har lagt ut bilder av oss og skrevet kjempestygge ting, og det er veldig vondt. Vi trodde ikke at vi gjorde noe galt, og nå mener alle at vi har skylden for at konserten ble avlyst. Alle hater oss, dette er helt forferdelig, fortalte jentene som opplevde dramatikken til TV 2 like etter skandalen.

De fire jentene ønsket å fortelle sin versjon av hendelsen, men TV 2 velger ikke å identifisere jentene med navn.

Internasjonale fans raser

Nyheten om Biebers scene-exit spredte seg raskt verden rundt, og på jentenes egne Facebook-sider, hagler kommentarene fra både norske og utenlandske meningsbærere i løpet av natten.

Én av jentene la ut et bilde av Justin Bieber og TV 2s artikkel på sin private Facebook-side og har fått mange tusen kommentarer på få timer. Mange av kommentarene er ikke skrevet av norske fans og de fleste er av grovt hetsende karakter.

Men i løpet av morgentimene fredag, har utallige belibere tatt til motmæle og støtter jentene. 

«Ikke bry dere om de som sender deg hat! Du fortjener ikke dette her, det er faktisk bare sjukt at folk er sånn mot dere», skriver én av de støttende fansene.

Jentene blir tatt vare på

TV 2s kommunikasjonsdirektør, Jan Petter Dahl, synes det er veldig trist at jentene når blir hetset i sosiale medier. Han mener dette kunne skjedd med hvem som helst.

– Folk er i ekstase, dette er superblodfans. Jeg må bare henstille til folk at de tenker seg nøye om over hva de ytrer og hva de skriver. Dette er unge mennesker, sier Dahl.

– Vi har veldig tett dialog med jentene, og de blir tatt vare på. Det var absolutt ikke jentene som ødela kvelden, sier han.