Nok fikk være nok, tenkte Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan, og løste opp i konflikten. Foto: Scanpix.
Nok fikk være nok, tenkte Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan, og løste opp i konflikten. Foto: Scanpix.

Tyrkias president måtte gripe inn da storklubb låste inne dommerne

Trabzonspors president toppet skandalen med et hån mot kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommer Çağatay Şahan tok flere kontroversielle avgjørelser i onsdagens oppgjør mellom Trabzonspor og Gaziantepspor, som til slutt endte 2-2.

Protestene fra både spillere og supportere var sterke, men det var Trabzonspors klubbpresident İbrahim Hacıosmanoğlu som tok det lengste og drøyeste skrittet.

Etter kampen ble hele dommerkvartetten låst inne, med ordren om at de ikke fikk dra før Hacıosmanoğlu selv kom til stadion. Dommerne ble låst inn i hele fire (!) timer, før Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan personlig tok grep og fikk ordnet opp, skriver den tyrkiske avisen Hürriyet.

– Jeg mottok en telefon fra en mann som har viet seg selv til å tjene denne nasjonen. Tyrkias leder. Jeg er beredt til å dø for ham. Dommerne fikk lov til å forlate stadion for å unngå at vi bringer skam til nasjonen vår, sa Hacıosmanoğlu ifølge Todays Zaman.

Dommerne ble imidlertid ikke satt fri helt uten konsekvenser. Ifølge klubbpresidenten skal landets leder ha lovet at dommerne ved en senere anledning blir straffet.

Dessverre for Trabzonspor og tyrkisk fotball tok skandalen ikke slutt der. Klubbpresidenten fortsatte med et stikk mot kvinner som i ettertid har skapt store reaksjoner:

– Hvis vi skal dø, så skal vi dø som menn. Vi skal ikke leve som kvinner. Ingen kan tvinge oss til å leve som kvinner, sa han ifølge den tyrkiske avisen Hürriyet.

– Uttalelsene er diskriminerende, nedverdigende og en fornærmelse mot kvinnelige supportere, uttalte den kvinnelige seksjonen av Trabzonspors supporterklubb.